Favoritul la pariuri să devină partenerul de cursă al Kamalei Harris. Cine e Pete Buttigieg

Favoritul la pariuri să devină partenerul de cursă al Kamalei Harris. Cine e Pete Buttigieg

Cotele de pariuri arată că Pete Buttigieg este favorit pentru a fi selectat de Kamala Harris drept candidatul la postul de vicepreședinte al SUA.

Secretarul american al Transporturilor ar putea fi al doilea nume care să apară în dreptul Partidului Democrat pe buletinul de vot pentru alegerile din noiembrie.

El este favoritul caselor de pariuri, cu o cotă de 39/5, scrie NewsWeek.

Acum, după ce Biden s-a retras din cursă și a susținut-o pe Kamala Harris, Partidul Democrat trebuie să-și aleagă candidatul pentru Casa Albă până pe 7 august. Dacă va rămâne Harris, atunci ea va trebui să-și desemneze un coleg de candidatură.

ADVERTISING

Pete Buttigieg, din South Bend, statul Indiana, a candidat pentru nominalizarea prezidențială în 2020, înainte de a decide în cele din urmă să-și suspende campania și să-l susțină pe Joe Biden.

A studiat la Harvard, dar și la Universitatea Oxford, unde a obținut o diplomă în filozofie, politică și economie.

Pete Buttigieg are 42 de ani şi este primul membru al Guvernului din istoria SUA, care a recunoscut deschis că este homosexual.

A fost ofițer de informații în Marina SUA și a fost trimis în Afganistan în 2014.

ADVERTISING

Duminică s-a alăturat vocilor care o susțin pe Kamala Harris:

„Kamala Harris este acum persoana potrivită să preia ştafeta, să-l învingă pe Donald Trump și să-i succedă lui Joe Biden ca președinte.

ADVERTISING

Am văzut conducerea ei extraordinară la modul direct, lucrând îndeaproape cu ea în timpul campaniei din 2020 și apoi în administrația Biden-Harris, eficientă din punct de vedere istoric.

Voi face tot ce pot pentru a o ajuta să câștige aceste alegeri, pentru a conduce America mai departe, ca următorul nostru președinte”, a scris el pe X.

Oficiali de la Casa Albă citați de Politico au spus că Pete Buttigieg este considerat un candidat puternic împotriva partenerului de cursă ales de Donald Trump – J.D. Vance.

Buttigieg a atras atenția liderilor democrați atunci când a vorbit despre Vance vineri.

Referindu-se la schimbarea poziției senatorului din Ohio în privința lui Trump, Buttigieg a declarat:

„Am cunoscut o mulțime de oameni ca el la Harvard, oameni care ar spune orice e nevoie pentru a ieşi în faţă. Acum 5 ani, părea că pentru asta trebuia să fii republicanul anti-Trump, așa că asta era. Cinci ani mai târziu, modul în care o ia în faţă este descoperind că (Trump) este cel mai grozav lucru de la pâinea feliată”.

Mai sunt şi alte personaje politice cotate bine la pariuri pentru a deveni candidatul nominalizat de Kamala Harris la vicepreşedinţie: guvernatorul Californiei Gavin Newsom - 25/1, guvernatorul din Michigan, Gretchen Whitmer - 24/1, și fosta primă doamnă Michelle Obama - 32/1. Aceasta din urmă a spus în nenumărate rânduri că nu vrea să candideze.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇