Biden o susține pe Kamala Harris, ea crede că poate câștiga UPDATE Alți lideri democrați subscriu

Biden o susține pe Kamala Harris, ea crede că poate câștiga <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Alți lideri democrați subscriu

Preşedintele american Joe Biden, care şi-a anunţat retragerea din cursa electorală pentru câştigarea unui nou mandat, şi-a declarat susţinerea pentru Kamala Harris. ”Democraţi, este timpul să ne unim şi să-l învingem pe Trump”, le-a transmis el colegilor de partid.

Informația a fost postată pe Facebook la mai puțin de jumătate de oră după anunțul retragerii.

”Dragi colegi democraţi, am decis să nu accept nominalizarea şi să îmi concentrez toate energiile asupra îndatoririlor mele de preşedinte pentru restul mandatului meu.

ADVERTISING

Prima mea decizie ca nominalizat al partidului în 2020 a fost să o aleg pe Kamala Harris ca vicepreşedinte. Şi a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o.

Astăzi vreau să îmi ofer sprijinul şi susţinerea deplină pentru Kamala, pentru a fi candidatul partidului nostru în acest an. Democraţi - este timpul să ne unim şi să-l învingem pe Trump.

Haideţi să facem asta”, a scris Biden.

My fellow Democrats, I have decided not to accept the nomination and to focus all my energies on my duties as President...

Publicată de Joe Biden pe Duminică, 21 iulie 2024

Actualul preşedinte are în acest moment o mare capacitate de a influenţa alegerea celui care-i va lua locul în cursa electorală, întrucât el controlează 3.908 din cei 3.939 de delegaţi.

ADVERTISING

Kamala Harris: Intenția mea este să câștig nominalizarea democrată

O reacție a venit și de la Kamala Harris, care a anunţat că va încerca să obţină nominalizarea democrată la prezidenţiale.

Harris s-a declarat onorată de sprijinul lui Biden şi convinsă că democraţii îl pot învinge pe Donald Trump.

„Sunt onorată să am sprijinul preşedintelui şi intenţia mea este să câştig această nominalizare. În ultimul an, am călătorit în întreaga ţară, vorbind cu americanii despre alegerea clară în aceste alegeri importante. Şi asta voi continua să fac în zilele şi săptămânile următoare.

ADVERTISING

Voi face tot ceea ce îmi stă în putere pentru a uni Partidul Democrat - şi pentru a uni naţiunea noastră - pentru a-l învinge pe Donald Trump şi agenda sa extremă Proiect 2025. Mai avem 107 zile până în ziua alegerilor. Vom lupta împreună. Şi vom câştiga împreună”, este mesajul lui Harris, potrivit The Guardian.

  • Bill și Hillary Clinton

Fostul preşedinte Bill Clinton şi fostul secretar de stat Hillary Clinton s-au alăturat preşedintelui Joe Biden în susţinerea vicepreşedintelui Kamala Harris pentru şefia Casei Albe.

Într-o declaraţie comună postată pe X, ei spun că vor face „tot ce pot pentru a o susţine". „Acum este momentul să o susţinem pe Kamala Harris şi să luptăm cu tot ce avem pentru alegerea ei", adaugă ei.

Democratul Joe Biden a anunţat, duminică seară, că se retrage din campania de realegere în funcţia de preşedinte al SUA, afirmând că "este în interesul partidului meu şi al ţării".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇