Este Vladimir Putin un criminal? Joe Biden răspunde că da și îl ameninţă că ”va suporta consecinţele”. Reacţia Moscovei

Este Vladimir Putin un criminal? Joe Biden răspunde că da și îl ameninţă că ”va suporta consecinţele”. Reacţia Moscovei

Preşedintele american Joe Biden declară că omologul său rus Vladimir Putin este ”un criminal” şi îl ameninţă că ”va suporta consecinţele”, într-un interviu difuzat miercuri de postul ABC News.

Întrebat de jurnalistul ABC dacă el consideră că preşedintele Rusiei ”este un criminal”, Joe Biden este de acord şi răspunde ”da, asta cred”.

”Veţi vedea în curând preţul pe care-l va plăti”, ameninţă preşedintele Statelor Unite.

Biden a mai afirmat, pe tema amestecului în alegerile americane ale Moscovei - care potrivit unui nou raport al autorităţilor americane s-a repetat în 2020 - că Putin ”va suporta consecinţele”.

ADVERTISING

”Am purtat o conversaţie lungă, el şi cu mine, îl cunosc destul de bine”, declară liderul democrat american, care afişează o fermitate mai mare faţă de liderul de la Kremlin decât predecesorul său republican Donald Trump.

”La începutul conversaţiei, i-am spus că «eu vă cunosc, iar dumneavoastră mă cunoaşteţi. Dacă ajung la concluzia că aţi făcut asta, să fiţi pregătit» de consecinţe”, a menționat liderul de la Casa Albă, fără să precizeze însă dacă se referă la amestecul în alegerile americane sau la alte fapte reproşate de Washington Moscovei - mai exact, otrăvirea opozantului politic rus Aleksei Navalnîi şi încarcerarea acestuia.

Reacția Moscovei

Catalogarea lui Putin drept ”criminal” şi ameninţarea cu ”plata unor consecinţe” este un ”atac” împotriva Rusiei, a denunţat miercuri un oficial rus de rang înalt, în urma declaraţiilor lui Joe Biden.

ADVERTISING

Aceasta este o isterie din cauza neputinţei. Putin este preşedintele nostru, iar un atac împotriva sa este un atac împotriva ţării noastre”, a scris într-un mesaj postat pe Telegram Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, un apropiat influent al lui Putin.

"Cu declaraţiile sale, Biden i-a insultat pe cetăţenii ţării noastre", a adăugat Volodin, care a fost numărul doi al administraţiei prezidenţiale ruse între anii 2011-2016.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇