Dăncilă povestește în cartea ei cum i-a cerut Dragnea să adopte amnistia și grațierea. Paul Stănescu mi-a spus: Te voi distruge!

Dăncilă povestește în cartea ei cum i-a cerut Dragnea să adopte amnistia și grațierea. Paul Stănescu mi-a spus: Te voi distruge!

Fostul premier Viorica Dăncilă povestește, în cartea pe care urmează să o lanseze zilele următoare, „Viorica Dăncilă – partea ei de adevăr”, momentul în care fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut să adopte OUG pentru amnistie și grațiere.

Publicitate

Viorica Dăncilă relatează că a fost vizitată la Scroviștea de Paul Stănescu și Liviu Dragnea, care i-au spus că ordonanța va fi introdusă pe ordinea de zi de un secretar de stat, fără a avea toate avizele.

„Îmi amintesc că eram la Scroviștea cu soțul meu, când au venit Paul Stănescu și Liviu Dragnea. Mi-au cerut amnistia și grațierea, care urma să fie introdusă de către un secretar de stat, fără a trece prin toate serviciile pentru avizare”, scrie Viorica Dăncilă în cartea sa, potrivit unor pasaje prezentate de Digi24.

Publicitate

Fostul premier precizează că niciun ministru nu i-a pus documentul pe masa Guvernului.

„Eu nu am dat, în calitate de prim-ministru, ordonanțe pe justiție. Eu am crezut că Justiția nu trebuie să depindă de politic și asta am spus-o de prima dată. Mulți m-au acuzat că nu am dat amnistia și grațierea. Au spus că am trădat. Însă nu a fost niciun ministru care să-mi pună un act juridic de genul acesta în ședința de guvern”, mai povestește Dăncilă.

”Eram urmărită”

Viorica Dăncilă relatează că perioada în care a fost premier a fost foarte grea, pentru că avea în jurul ei oameni ai lui Liviu Dragnea, care îl informau despre tot ceea ce se întâmpla în Guvern.

„Probabil Liviu Dragnea voia să fie bine informat. Înaintea mea au fost dați jos doi premieri și gândește-te că pleca cu un deficit de încredere, iar din partea informatorilor nu cred că a fost numai exces de zel, cred că voiau să arate cât de importanți și utili sunt în fața șefului (…)

A fost foarte greu pentru mine că eram urmărită. Liviu Dragnea avea oameni în jurul meu care îl informau tot ceea ce se întâmpla în guvern”, se destăinuie Viorica Dăncilă.

„Stănescu mi-a spus: Te voi distruge!”

Viorica Dăncilă mai dezvăluie că, după ce a refuzat să demisioneze din fruntea partidului, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a amenințat-o că o va distruge.

„Eram la Parlament, la Grupul PSD din Camera Deputaților, în birou, când a venit o delegație formată din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Claudiu Manda, Dragoș Benea și Marian Oprișan, care mi-au spus că ar fi foarte bine să-mi dau demisia din funcția de președinte și să conducă ei partidul, ca o structură interimară, până la alegerile prezidențiale (…)

Stănescu mi-a spus că nu trebuia să intru eu în turul doi al alegerilor, ci Dan Barna. Paul Stănescu mi-a spus: ai vrut să candidezi, n-ai vrut să lași pe alții să preia conducerea partidului, te voi distruge!”, susține Dăncilă.

După prezidențiale, afirmă Dăncilă, Marcel Ciolacu a venit la ea acasă pentru a o convinge să demisioneze de la șefia PSD.

M-a sunat și Ciolacu și mi-a spus că trebuie să vorbim. A venit la mine acasă, unde a jucat o piesă de teatru foarte proastă. S-a așezat pe canapea și mi-a spus cu lacrimi în ochi că îi pare foarte rău de tot ceea ce s-a întâmplat. I-am făcut și un ceai de fructe, pentru că părea foarte afectat”, mai povestește fostul premier.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇