Cum explică un liberal racolările social democraților: I-am luat și mai iau oameni buni din PSD. Ca să slăbesc PSD-ul din interior, ca să pot să-i batem

Cum explică un liberal racolările social democraților: I-am luat și mai iau oameni buni din PSD. Ca să slăbesc PSD-ul din interior, ca să pot să-i batem

Mai mulți sociali-democrați, printre care și primari, s-au înscris în ultima vreme în PNL, liberalii fiind criticați pentru aceste racolări de traseiști.

De exemplu, după ce a câștigat un loc de viceprimar din partea PSD, Sorin Apostoliceanu candidează acum pentru funcția de primar în Pitești, din partea liberalilor.

Adrian Miuțescu, președinte PNL Argeș, spune că vrea să mai aducă și alți social democrați ”buni” în PNL, afirmând că astfel PSD va fi mai slab, potrivit Digi24.

ADVERTISING

Și-am zis așa: să le iau cei mai buni oameni pe care îi au în PSD, care fac într-adevăr și i-am măsurat și i-am analizat că pot face față în PNL, să își asume programele, doctrina.

I-am luat și mai iau oameni buni din PSD. Mai iau oameni buni din PSD. Ca să slăbesc PSD-ul din interior, ca să pot să-i batem și să câștigăm județul”, a declarat Miuțescu.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat recent că nu este de acord cu traiseismul politic, dar a precizat că și PSD a luat oameni din PNL.

ADVERTISING

”În ceea ce privesște traseismul politic, îmi cunoașteți punctul de vedere. Nu sunt de acord cu traiseismul politic! Eu sunt membru al aceluiași partid politic în care m-am inscris în septembrie 1990. Chiar mă deranjează când văd că se arată cu degetul numai la PNL. Să urmăriți candidaturile tuturor formațiunilor politice și veți vedea că toate au luat candidați de la alte partide politice, iar nu numai PSD, ci și alte formațiuni politice au luat membri ai PNL cu sutele candidând pe listele lor, așa că sunt împotriva traseismului politic.

Și social-democrați au făcut transferuri din PNL. PSD Giurgiu a anunțat în luna iulie că întreaga echipă municipală a liberalilor a trecut la social-democrați. Mișcarea a venit în contextul în care din organizația județeană a PSD au plecat foarte mulți primari la PNL”, a spus Orban.

ADVERTISING

Iohannis: M-am exprimat clar împotriva traseismului

Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă a girat racolările care au avut loc în PNL din rândul primarilor social-democraţi, că nu a făcut un astfel de lucru.

Șeful statului a subliniat că, dimpotrivă, mereu s-a exprimat clar şi franc împotriva traseismului politic. Iohannis a adăugat că „fiecare politician va trebuie să explice propriului electorat de ce a trecut dintr-o parte în alta”.

„Nu le-am girat. Ba dimpotrivă. Săptămâna trecută m-am exprimat clar, franc împotriva traseismului. Acea parte din întrebare mi se pare extrem de tendenţioasă şi poate chiar greşit formulată. Eu nu am de când să girez traseismul politic şi nici nu cred că cineva crede că am făcut-o. Eu sunt împotriva traseismului politic.

Fiecare politician va trebuie să explice propriului electorat de ce a trecut dintr-o parte în alta. Dar pe mine vă rog să mă întrebaţi într-o formulare corectă, nu complet eronată”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat într-o conferinţă de presă de ce girează racolările primarilor PSD în PNL, deşi este lăudat de ambasadorul Adrian Zuckerman că a făcut eforturi pentru a curăţa România de „baronii roşii şi moştenirea lor coruptă”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇