Ciucă anunță că Bode va fi vicepreședinte al Camerei Deputaților: Am luat decizia să mergem cu profesioniști în Guvern

Ciucă anunță că Bode va fi vicepreședinte al Camerei Deputaților: Am luat decizia să mergem cu profesioniști în Guvern

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că în şedinţa grupurilor parlamentare ale liberalilor s-a decis că Lucian Bode va fi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Despre absenţa acestuia în viitorul Executiv Ciolacu, Ciucă a arătat că în partid s-a luat decizia să meargă cu profesionişti în Guvern şi de cealaltă parte să se ocupe de tot ce înseamnă activitate politică.

”Acum, la nivelul grupului deputaţilor, s-a luat decizia ca domnul secretar general să ocupe funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Ca atare, există o echilibrare între activitatea guvernamentală şi activitatea politică la nivelul PNL”, a spus Nicolae Ciucă, întrebat de ce Lucian Bode nu se mai regăseşte în noul Cabinet, informează News.ro.

ADVERTISING

Ciucă a subliniat că PNL şi-a asumat participarea la guvernare cu miniştri care reprezintă componenta profesională prin care să îndeplinească obiectivele guvernamentale.

”De la bun început am asumat că putem avea o activitate politică cât se poate de intensă. Fără rezultate la guvernare, obiectivele noastre politice nu pot fi îndeplinite. (..) Nu au fost deloc rezultate proaste. Când vorbim de politică, vorbim de rezultate la guvernare, de cealaltă parte rezultate în activitatea politică. Am luat decizia să mergem cu profesionişti în Guvern şi de cealaltă parte să ne ocupăm de tot ce înseamnă activitate politică”, a explicat Ciucă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Responsabilităţile dânsului sunt enorme!"

Întrebat la RFI dacă Lucian Bode era considerat o vulnerabilitate pentru imaginea Executivului şi a PNL, din cauza scandalului de plagiat, Ionuţ Stroe (purtătorul de cuvânt) a replicat: ”Nu, cu siguranţă nu. De altfel, domnul Lucian Bode a obţinut o decizie definitivă în legătură cu această situaţie, o decizie de neplagiat”.

La remarca potrivit căreia în cazul plagiatului există şi decizii în favoarea lui Bode, dar şi împotriva acestuia, Ionuţ Stroe a susţinut că nu despre asta este vorba şi că niciodată nu a fost luat în considerare acest aspect.

ADVERTISING

”Lucian Bode a fost un foarte bun ministru de Interne şi, în mod evident, ministrul Predoiu va continua cu bine activitatea de la MAI. Lucian Bode ocupă funcţia de secretar general al partidului, el s-a angajat sau cel puţin responsabilităţile dânsului în ceea ce priveşte pregătirea anului 2024, un an cu un pronunţat şi evident caracter electoral, sunt enorme.

Este o propunere pe care domnul Lucian Bode a asumat-o, cea de a pregăti acest an electoral extrem de important, de a reface structura şi organizaţiile PNL, dar din punctul nostru de vedere, această formulă care practic înlocuieşte vechea formulă, sunt mai puţin de jumătate din miniştrii care au fost în precedentul Guvern, este una la fel de bună”, a afirmat Stroe.

Lucian Bode a ocupat funcția de ministru de Interne în Guvernul Ciucă, iar mandatul său a fost presărat de mai multe scandaluri.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că l-a desemnat pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier. Este al patrulea premier PSD desemnat de Iohannis pe parcursul celor două mandate ale sale.

Iată Filmul consultărilor cu final „planificat”. Un Iohannis la ceas aniversar, un UDMR exilat, o bășcălie marca AUR și un fost premier devenit protestatar (Foto & Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇