Ministrul Bode a ajuns la trei procese pe rol cu Universitatea Babeș-Bolyai, privind teza sa de doctorat

Ministrul Bode a ajuns la trei procese pe rol cu Universitatea Babeș-Bolyai, privind teza sa de doctorat

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a intentat un al treilea proces Universităţii Babeş – Bolyai, privind teza sa de doctorat, pe rolul Tribunalului Bucureşti fiind înregistrată o solicitare privind anularea hotărârii Comisiei de Etică a universităţii, în care se afirmă că teza sa de doctorat e profund viciată.

În cadrul Hotărârii Nr. 1 din 2023 a Comisiei de Etică a Universităţii Babeş – Bolyai se mai arăta faptul că universitatea va sesiza CNATDCU cu concluziile analizei tezei de doctorat şi se solicita ministrului şi Editurii CA Publishing retragerea cărţii „Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual”, publicată pe baza tezei.

ADVERTISING

De asemenea, pe rolul Tribunalului Sălaj s-a înregistrat, în 2 februarie, solicitarea lui Lucian Bode de anulare a Hotărârii nr.10/ 2022, prin care Comisia de Etică din cadrul UBB se autosesiza pentru suspiciuni de plagiat în teza de doctorat a ministrului.

În fine, Curtea de Apel Cluj a stabilit data de 22 martie ca prim termen în recursul pe care ministrul l-a intentat Universităţii Babeş - Bolyai, privind suspendarea Hotărârii nr.10/ 2022.

În 17 ianuarie, Tribunalul Sălaj respinsese ca nefondată cererea de suspendare a executării acestei hotărâri.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇