Ministrul Lucian Bode, întrebat dacă rămâne în funcție: PNL va lua o decizie împreună cu mine!

Ministrul Lucian Bode, întrebat dacă rămâne în funcție: PNL va lua o decizie împreună cu mine!

Întrebat despre afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis la adresa sa privind acuzaţiile de plagiat, Lucian Bode a spus că PNL va lua o decizie privind menţinerea în funcţiile din Guvern şi partid, împreună cu el.

”Omul politic trăieşte din percepţii. Iar percepţia pe care cei de Uniunea Sabotaţi România, demolatorii acestei ţări, au încercat să o construiască în spaţiul public a fost una că am greşit, că am plagiat şi că sunt un hoţ.

Cei de la USR au aruncat injurii şi acuzaţii nefondate, investind milioane de euro în campanii şi atacuri la adresa mea.

ADVERTISING

Am determinarea să arăt adevărul. Am explicat deja în PNL în urmă cu o săptămână, voi explica ori de câte ori va fi nevoie în partid. Fiţi convinşi că PNL va lua o decizie împreună cu mine, astfel încât să nu afectăm sub nicio formă nici imaginea PNL, nici parcursul PNL, dar nici să dăm satisfacţie minciunii şi dezinformării”, a declarat , ministrul de Interne, joi, la Albiţa.

Întrebat despre menţinerea sa în funcţia de ministru şi cea de secretar general în cadrul PNL, Lucian Bode a răspuns: ”PNL va decide unde sunt cel mai util şi în ce funcţie, din perspectiva anului 2024”.

ADVERTISING

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte acuzaţiile de plagiat la adresa sa, Bode a susţinut că în România există o singură instituţie abilitată să propună acordarea sau retragerea titlului de doctor, şi anume CNATDCU.

”Eu în 2018, respectând toate prevederile legale în vigoare, având un dosar complet cu tot ce înseamnă raportul anti-plagiat, raportul comisiei formată din profesori universitari de la Universitatea Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca şi Universitatea de Vest Timişoara, am depus la CNATDCU acest dosar, iar după zece luni, în 2019, CNATDCU avea trei variante:

ADVERTISING
  • să propună completarea dosarului,
  • să respingă propunerea şcolii doctorale
  • să propună Ministerului Educaţiei acordarea titlului de doctor.

A ales a treia variantă. Aşadar, am convingerea, certitudinea şi curajul să spun că nu am încălcat nicio prevedere legală. Am parcurs fiecare procedură la virgulă tocmai pentru nu a fi într-o situaţie de a da explicaţii publice. Am această împăcare că am respectat legea şi că instituţiile s-au pronunţat”, a adăugat ministrul Lucian Bode.

Președintele Klaus Iohannis a dat, joi, de la Bruxelles, semnalul pentru debarcarea lui Lucian Bode de la Ministerul de Interne, în urma scandalului de plagiat.

„Din câte am înțeles din spațiul public, nu chiar așa a spus Comisia (de Etică a UBB, care a analizat plagiatul lui Bode – n.red.), dar este adevărat că acolo sunt probleme. Aceste probleme trebuie luate foarte în serios și eu am încredere că în PNL vor analiza aceste chestiuni și impactul politic. Mă aștept ca cel târziu până la rocadă sau rotația guvernamentală să se ia o decizie clară”, a spus Iohannis.

Amintim că verdictul Comisiei de Etică a UBB nu a fost deloc ambiguu, concluzionând că suspiciunile de plagiat au fost confirmate în mare parte și că teza este profund viciată.

Atitudinea lui Iohannis față de Bode e opusă în acest moment față de modul în care a privit acuzațiile de plagiat ce planează și asupra tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. Iohannis a evitat cât de mult subiectul în fața jurnaliștilor, susținând că ar însemna să comenteze o hotărâre judecătorească și nu vrea să încalce separația puterilor în stat. Însă și în cazul lui Bode există proces intentat de acesta pe subiectul plagiatului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇