Ce spune Ciucă, după ce Iohannis pare să-l fi lăsat din brațe pe Bode

Ce spune Ciucă, după ce Iohannis pare să-l fi lăsat din brațe pe Bode

Premierul Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, a avut o primă reacţie după anunţul şefului statului privind suspiciunile de plagiat la adresa lui Lucian Bode.

Klaus Iohannis afirmase, la Bruxelles, că ”acolo sunt probleme şi aceste probleme trebuie luate foarte în serios”, el arătând că are încredere în PNL şi în Bode însuşi că vor analiza aceste chestiuni şi impactul politic al acestor suspiciuni de plagiat.

”Este o afirmaţie corectă şi firească, în deplină concordanţă cu ceea ce am spus şi atunci când am mai avut declaraţii, nu cu mult timp în urmă, pe acest subiect. La nivelul partidului, urmează să avem o clarificare şi în funcţie de aceasta să putem să luăm decizii până la rocadă”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

ADVERTISING

”Este un mesaj pe care preşedintele Klaus Iohannis l-a mai dat. În momentul acesta, aşa cum a spus şi dumnealui, analizăm astfel încât, până la rocadă, să putem să luăm decizii”, a completat şeful PNL.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că este posibilă o remaniere, până la schimbarea premierilor, în luna mai, şeful Executivului a răspuns: ”Am declarat şi declar în continuare: remanierile se fac, nu se anunţă”.

Președintele Klaus Iohannis a dat de la Bruxelles semnalul pentru debarcarea lui Lucian Bode de la Ministerul de Interne.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Din câte am înțeles din spațiul public, nu chiar așa a spus Comisia (de Etică a UBB, care a analizat plagiatul lui Bode – n.red.), dar este adevărat că acolo sunt probleme. Aceste probleme trebuie luate foarte în serios și eu am încredere că în PNL vor analiza aceste chestiuni și impactul politic. Mă aștept ca cel târziu până la rocadă sau rotația guvernamentală să se ia o decizie clară”, a spus Iohannis.

Amintim că verdictul Comisiei de Etică a UBB nu a fost deloc ambiguu, concluzionând că suspiciunile de plagiat au fost confirmate în mare parte și că teza este profund viciată.

ADVERTISING

Atitudinea lui Iohannis față de Bode e opusă în acest moment față de modul în care a privit acuzațiile de plagiat ce planează și asupra tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. Iohannis a evitat cât de mult subiectul în fața jurnaliștilor, susținând că ar însemna să comenteze o hotărâre judecătorească și nu vrea să încalce separația puterilor în stat. Însă și în cazul lui Bode există proces intentat de acesta pe subiectul plagiatului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇