Cîţu vrea ca a doua etapă de vaccinare să înceapă săptămâna viitoare: Cele 932 de centre, care sunt în afara spitalelor, să fie gata

Cîţu vrea ca a doua etapă de vaccinare să înceapă săptămâna viitoare: Cele 932 de centre, care sunt în afara spitalelor, să fie gata

Premierul Florin Cîţu le-a transmis prefecţilor, în videoconferinţa de marţi, că etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19 va începe săptămâna viitoare, iar până atunci cele 932 de centre de vaccinare, din afara spitalelor, trebuie să fie gata.

Şeful Executivului a vorbit despre accelerarea campaniei şi dacă un ritm mai rapid de vaccinare va fi menţinut, atunci am putea ajunge la aproape 100.000 de vaccinuri pe zi.

„Dorinţa noastră este să creştem numărul vaccinurilor pe care le primim săptămânal. Este complicat. Ştiţi foarte bine că România primeşte vaccinuri, dar asta nu înseamnă că nu vom încerca să creştem numărul de vaccinuri pe care le primim săptămânal. Ele cresc gradual până în martie, dar dorim să avem mai multe pentru că eu cred că dacă păstrăm acest ritm vom ajunge la aproape 100.000 de vaccinuri capacitate, să facem 100.000 de vaccinuri pe zi, ceea ce e foarte bine şi să ne ţinem de ele”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la videoconferinţa cu prefecţii pe care a avut-o la Palatul Victoria.

ADVERTISING
Participarea premierului Florin Cîțu la videoconferința cu prefecții

Participarea premierului Florin Cîțu la videoconferința cu prefecții#FlorinCitu #GuvernulRomaniei #prefecti

Posted by Guvernul României on Tuesday, January 5, 2021

”Pandemia nu s-a încheiat”

Premierul a atras atenţia că pandemia nu s-a încheiat, iar restricţiile trebuie menţinute acolo unde este necesar.

„Să nu uităm că suntem încă în pandemie şi trebuie să menţinem, acolo unde este nevoie de restricţii, acelaşi mesaj către cetăţeni. Faptul că am început această campanie de vaccinare nu înseamnă că pericolul a trecut şi asta trebuie să spunem în fiecare zi. Această campanie de vaccinare este complementară. Ajută la eliminarea pandemiei mai repede (...) Încă suntem în pandemie, încă trebuie să respectăm aceste reguli şi dumneavoastră, ca reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, trebuie să vă asiguraţi că aceste reguli sunt respectate.

ADVERTISING

Vă solicit ca de fiecare dată să sprijiniţi şi pe domnul Valeriu Gheorghiţă şi pe domnul secretar de stat Andrei Baciu. Ei sunt desemnaţi să coordoneze această activitate la nivel naţional. Ei au nevoie de sprijinul dumneavoastră, dar vă stau la dispoziţie cu orice informaţie de fiecare dată”, a adăugat prim-ministrul.

Săptămâna viitoare trebuie să fie gata centrele

El a precizat că săptămâna viitoare trebuie să fie gata cele 932 de centre de vaccinare, din afara spitalelor, pentru că atunci va începe etapa a doua a vaccinării.

„Încă o dată vă mulţumesc pentru efortul pe care îl faceţi. Trebuie cu toţii să continuăm şi să accelerăm această campanie de vaccinare. Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua pentru vaccinare şi asta înseamnă că va trebui să avem acele centre în afara spitalelor. E vorba de 932 de centre şi aici este nevoie de susţinerea dumneavoastră. Trebuie să avem aceste centre cât mai repede funcţionale.

ADVERTISING

Vreau ca aceste 932 de centre să fie gata până la începutul etapei a doua (...) din estimările noastre, săptămâna viitoare ar trebui să începem etapa a doua. Deci înseamnă că aceste centre, care sunt în afara spitalelor, ar trebui să fie gata săptămâna viitoare. Nu cred că avem vreo scuză să nu fie gata săptămâna viitoare”, a conchis Cîţu.

Luni a început campania în toată țara

De luni, a început activitatea de vaccinare în 90% dintre cele 370 de centre de vaccinare din România, conform estimărilor urmând să se ajungă la 20.000 de persoane vaccinate pe zi.

Vicepreşedintele Comitetului naţional privind vaccinarea împotriva COVID-19, Andrei Baciu, a afirmat că, în curând, România va ajunge la un ritm de vaccinare anti-COVID-19 de 20.000 de persoane pe zi. El a subliniat că numărul va creşte pe măsură ce alte vaccinuri vor primi autorizaţia şi pe măsură ce producătorii acestora le vor pune pe piaţă.

Baciu a anunţat că autorităţile aşteaptă 600.000 de doze de vaccin în luna ianuarie şi doresc încheierea primei etape de vaccinare în această lună.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇