Cîţu cere dovezi că documentul de la Guvern dedicat campaniei sale din PNL chiar există. UPDATE E făcut de o fostă jurnalistă numită de el în Cancelarie

Cîţu cere dovezi că documentul de la Guvern dedicat campaniei sale din PNL chiar există. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> E făcut de o fostă jurnalistă numită de el în Cancelarie

Premierul Florin Cîțu nu își asumă documentul intern dedicat campaniei sale electorale, dar care poartă antetul Guvernului.

Contextul, pe scurt: Presa a publicat luni un document cu antetul Guvernului României, emis chiar de cancelaria prim-ministrului, dar în care sunt tratate chestiuni ce țin de alegerile din PNL, și nu de Executiv. Mai exact, documentul arată care este strategia de imagine a lui Florin Cîțu în campania internă pentru șefia formațiunii.

Marți, premierul Cîțu a spus că nici nu a văzut acest document și, în plus, cere dovezi care să ateste veridicitatea acestuia.

„Colaboratorii mei elaborează foarte multe documente din exces de zel. Cei care spun că este un document real să vină cu probe! Eu vă spun ceea ce știu eu. Sunt mai multe documente care există cu propuneri. Eu nu îmi aduc aminte să fi văzut acest document vreodată. Aceste lucruri nu mi se par în regulă, dar nu știu dacă s-a întâmplat.

ADVERTISING

Cine spune că este un document adevărat să vină cu probe! Toate documentele oficiale de la Guvern au semnătură, sunt înregistrate. Nu am studiat acest document. Nu știu ce e cu el, nu mi-a fost adus mie”, a declarat, marți, Florin Cîțu, chestionat de jurnaliști pe acest subiect.

El a subliniat că discută cu consilierii săi de stat, dar nu poate „discuta despre lucruri care apar în spațiul public” și despre care „nu știe dacă sunt adevărate”.

Întrebat dacă într-adevăr a fost excel de zel, premierul a reiterat că primește foarte multe propuneri.

„Oamenii sunt entuziasmați. Nu am parcurs documentul. Nu tolerez așa ceva dacă se dovedește că e adevărat”, a mai adăugat el.

Diferit față de Dragnea?

Întrebat de ziariști care e diferența între comportamentul lui Liviu Dragnea, care a folosit la partid două angajate de la Direcția județeană a Copilului Teleorman, și el însuși, Florin Cîțu a respins orice asemănare.

ADVERTISING

„Eu singur îmi fac campania, eu îmi fac mesajele, eu scriu singur mesajele. Eu am verificat, nu există așa ceva, nu a fost înregistrat la cancelaria mea, nu a fost semnat”, a mai spus Cîțu.

Orban vrea demisia responsabilului

În acest caz a avut o reacție dură și contracandidatul lui Cîțu la șefia PNL, actualul lider al liberalilor, Ludovic Orban.

Orban cere demisia vinovatului, pentru că „cine a hotărât să folosească resurse publice în campania internă împotriva preşedintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”.

„Dacă este adevărat acel document, cine a elaborat acel document şi mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcţionari sau demnitari plătiţi din bani publici în campania internă împotriva preşedintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”, a declarat liderul PNL, citat de News.ro.

Cîțu: Dl. Orban să vină cu dovezi că e adevărat

Referitor la această demisie cerută de Orban, Cîțu solicită, la rândul său, dovezi că documentul este real.

ADVERTISING

Dl. Orban trebuie să vină cu dovezi că e adevărat. Au mai fost documente despre care se spunea că sunt înregistrate la Guvern și s-a dovedit că nu sunt adevărate”, a răspuns ferm prim-ministrul.

Orban: Există elemente de veridicitate

Ulterior, preşedintele PNL a mai spus că există o serie de elemente care dau o anumită veridicitate documentului.

"Asta e problema premierului. Din punctul meu de vedere, eu am dat un răspuns: dacă documentul este real, este grav şi cine l-a elaborat trebuie să plece. (…) M-am uitat în mare, nu am citit documentul în amănunt, dar m-am uitat în mare pe document şi sunt o serie de elemente care oarecum dau o anumită veridicitate documentului.

De aceea, am spus că, dacă documentul este real, cine l-a elaborat şi cine se ocupă cu aşa ceva, adică cu o anti-campanie faţă de PNL şi faţă de preşedintele PNL, nu are ce să caute la Palatul Victoria. (…) Dacă este adevărat, v-am zis care este punctul meu de vedere. Nu este normal, este total nefiresc, este, dacă este adevărat, şi ilegal ca angajaţi de la Guvern să lucreze în campania politică internă", a precizat Orban, la Parlament.

Documentul a fost creat pe computerul Mioarei Costin

Cei de la G4Media prezintă însă ”proba” autenticității cerută de Florin Cîțu, și anume semnătura electronică a documentului de tip Word, care aparține Mioarei Costin. Data de creare a documentului este 16 iulie, ora 20:54. 

Mioara Costin a fost numită consilier de stat în Cancelaria prim-ministrului pe 23 aprilie, la scurt timp după ce aceasta își anunțase demisia de la Realitatea Plus.

Mioara Costin, care şi-a anunţat recent plecarea de la postul Realitatea Plus, a fost numită consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Numirea a fost făcută de Florin Cîțu.

Și PSD a reacționat în acest caz

Social-democrații au profitat și ei de ocazie și au intervenit în această problemă.

PSD solicită instituţiilor abilitate să declanşeze de urgenţă o investigaţie penală cu privire la utilizarea resurselor umane şi bugetare din Cancelaria premierului în campania electorală a lui Florin Cîţu pentru şefia PNL.

PSD îl acuză pe Cîțu că folosește, în mod necuvenit, resursele şi personalul bugetar în lupta sa politică din partid.

Context

Un document intern al echipei de comunicare de la Guvern a premierului Florin Cîțu, consultat de G4Media.ro, arată principalele linii de mesaj, precum și strategia de comunicare în bătălia internă.

Documentul poartă antetul Guvernului României, deși conținutul său este dedicat exclusiv activității din PNL a premierului.

Citește mai multe despre cum se desfășoară lupta pentru putere în PNL:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇