Cîțu nici nu vrea să audă de două săptămâni de carantină națională: M-am opus din primul moment. A fost un exemplu teoretic

Cîțu nici nu vrea să audă de două săptămâni de carantină națională: M-am opus din primul moment. A fost un exemplu teoretic

Premierul Florin Cîțu a dat din nou asigurări că România nu va intra în lockdown, precizând că s-a opus acestei măsuri încă din primul moment.

Declarația lui vine în contextul în care de dimineaţă secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a spus că numărul cazurilor de Covid s-ar reduce foarte mult dacă România ar intra în carantină națională pentru măcar două săptămâni.

Forin Cîțu susţine, însă, că afirmația secretarului de stat a fost doar un exemplu teoretic și nu o propunere.

ADVERTISING

”Am avut o discuție cu doamna secretar de stat. Vă dădea un exemplu teoretic. Anul trecut toate discuţiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni. Era o discuţie teoretică, nu una ipotetică, nu o propunere în acest sens.

Nu luăm în calcul o carantinare, m-am opus din primul moment, mergem în direcția relaxării, dar cu condiția să ne vaccinăm cu toții”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a făcut din nou apel la români să se vaccineze, afirmând că doar așa va fi posibilă o revenire la normalitate de la 1 iunie, aşa cum a promis acuma două zile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Revenirea la normalitate de la 1 iunie va fi posibilă doar dacă ne vaccinăm”, a punctat Florin Cîțu.

Și luna trecută premierul Florin Cîțu a dat asigurări că România nu va ajunge în lockdown și i-a îndemnat pe români să respecte măsurile de protecţie, pentru a trece cu bine peste această perioadă. Între timp, cazurile de Covid au crescut accelerat, la fel şi decesele.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇