Andreea Moldovan (MS) susține că două săptămâni de carantină națională ar face minuni: Dacă virusul nu se transmite, se poate stopa

Andreea Moldovan (MS) susține că două săptămâni de carantină națională ar face minuni: Dacă virusul nu se transmite, se poate stopa

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, susține că numărul cazurilor de Covid s-ar reduce foarte mult dacă România ar intra în carantină națională pentru două săptămâni.

Potrivit acesteia, dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa.

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan, miercuri, la DigiFM.

ADVERTISING

Totuși, spune ea, aceasta este o decizie dificilă și greu de acceptat de către populație.

Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând, de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr, sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe.

Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

ADVERTISING

Andreea Moldovan a ținut să sublinieze că noile restricții valabile în weekend în zonele cu o rată de incidență ridicată s-au arătat a fi eficiente.

Luna trecută, premierul Florin Cîțu a dat asigurări că România nu va ajunge în lockdown și i-a îndemnat pe români să respecte măsurile de protecţie, pentru a trece cu bine peste această perioadă.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇