Cîţu exclude o OUG pentru modificarea legii salarizării: Va fi un proiect de lege dus în Parlament

Cîţu exclude o OUG pentru modificarea legii salarizării: Va fi un proiect de lege dus în Parlament

Premierul Florin Cîţu a declarat că legea salarizării nu va fi modificată printr-o ordonanţă de urgenţă, ci printr-un proiect de lege în Parlament a cărui procedură legislativă va fi încheiată până în sesiunea din vară.

Şeful Executivului a adăugat că la Ministerul Muncii se lucrează pe acest act normativ şi, după ce va exista o variantă propusă de această instituţie, va fi o discuţie în coaliţie.

„Modificarea legii salarizării are un obiectiv mult mai mare decât sporurile. Legea salarizării trebuie să reflecte legătura directă şi transparentă între performanţă şi venit, ceea ce nu vedem astăzi. Acesta este obiectivul de la care pornim şi aşa vom merge.

Cum va arăta şi cum vor fi aceste sporuri şi destinaţia lor vom vedea după ce vom avea legea salarizării. Se lucrează la Ministerul Muncii şi după ce vom avea o variantă la Ministerul Muncii bineînţeles că va fi o discuţie în coaliţie şi vom da dimensiunea finală a acestei legi”, a afirmat Florin Cîţu, marţi, la Parlament. 

Minunea a ținut trei zile. Cîțu pasează Parlamentului decizia tăierii sporurilor pentru bugetari: "Vor fi depuse amendamente, din ce înțeleg ..."

Chestionat dacă exclude o OUG care să modifice legea salarizării, premierul a răspuns: „Nu va fi prin ordonanţă de urgenţă, va fi un proiect de lege care va trece prin Parlament. Până în sesiunea din vară o să fie în Parlament”.

Cum cresc salariile bugetarilor și cu 200%? De la sporul de stres sau condiții grele, la sporul pentru munca în ture și titlul de doctor

La rânduşl său, liderul PNL Ludovic Orban a declarat că trebuie făcută o analiză foarte serioasă a sporurilor salariale, precizând că sunt unele fără justificare, precum cele pentru radiaţia antenei sau a calculatorului. El consideră că sporurile trebuie plafonate la maxim 20%. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇