Minunea a ținut trei zile. Cîțu pasează Parlamentului decizia tăierii sporurilor pentru bugetari: "Vor fi depuse amendamente, din ce înțeleg ..."

Minunea a ținut trei zile. Cîțu pasează Parlamentului decizia tăierii sporurilor pentru bugetari: "Vor fi depuse amendamente, din ce înțeleg ..."

Premierul Florin Cîţu a declarat că noile măsuri avute în vedere de coaliţia de guvernare în privinţa sporurilor şi a indemnizaţiei de hrană, acordate în sectorul bugetar, vor fi dispuse, prin lege, în Parlament.

Şeful Executivului a explicat că în ordonanţa de urgenţă privind reducerea cheltuielilor structurale nu vor fi incluse măsuri privind alte sporuri şi indemnizaţia de hrană, cu excepţia sporului de 30% pentru COVID acordat angajaţilor din Prefecturi.

Briefing de presă susținut de premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern din 10 februarie

Briefing de presă susținut de premierul Florin Cîţu la finalul ședinței de guvern din 10 februarie#FlorinCitu #sedintadeguvern #PalatulVictoria

Posted by Guvernul României on Wednesday, February 10, 2021

„În ordonanţă nu vor fi incluse sporurile şi indemnizaţia de hrană. Decizia pe sporuri şi pe indemnizaţia de hrană, după discuţiile în coaliţia politică şi cu juriştii, a fost… mai bine să mergem în Parlament ca să nu fie o problemă, să fie atacate şi să nu poată să meargă mai departe.

ADVERTISING

Deci sporurile şi indemnizaţia de hrană vor merge în Parlament. În ordonanţa de urgenţă sunt voucherele, punctul de pensie şi sporul pentru Prefecturi", a declarat Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria, întrebat despre situaţia sporurilor din sistemul bugetar, respectiv eliminarea sporurilor de COVID de 30% acordate angajaţilor din Prefecturi.

El a precizat, întrebat în acest sens, că sporurile "se vor modifica prin lege în Parlament".

"Vor fi depuse amendamente, din ce înţeleg, la ordonanţa pe care am aprobat-o la sfârşitul anului trecut şi acolo vor fi puse aceste amendamente în ceea ce priveşte sporurile şi indemnizaţia de hrană.

ADVERTISING

Anul trecut am aprobat o ordonanţă prin care am îngheţat salariile demnitarilor şi aşa mai departe. Şi acolo, la acea ordonanţă, cred că e 226, acolo, înţeleg, că a fost decizie politică să fie introduse aceste amendamente", a declarat Cîţu.

Cu numai câteva zile înainte, prim ministrul susținea că bugetul pentru 2021 porneşte de la criteriul „fără risipa banului public” şi reclama faptul că salariile în administraţia publică s-au dublat în 4 ani, însă nu a văzut şi ca performanţa să se dubleze. El promitea și că va cere programe de restructurare de la companiile de stat care au pierderi, dacă vor să mai fie susţinute de la buget.

ADVERTISING

De asemenea, mai mulți membri ai guvernului au reclamat în ultimele zile sporurile "nesimțite" și nejustificate ale bugetarilor, care duc uneori la creșterea și cu 200% a salariilor de bază.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇