Cîțu a demis zeci de prefecți și subprefecți USR PLUS, inclusiv pe cel al Capitalei. Nu numește pe nimeni în locul lor

Cîțu a demis zeci de prefecți și subprefecți USR PLUS, inclusiv pe cel al Capitalei. Nu numește pe nimeni în locul lor

Premierul Florin Cîțu a demis azi și prefecții și subprefecții USR PLUS. Printre prefecții demiși se numără și cel al municipiului București, Alin Stoica.

”În ședința de azi am aprobat și eliberări și numiri de prefecți și subprefecți. Sunt 42 de decizii, 14 prefecți și 28 de subprefecți. Nu facem alte numiri, vor fi preluate atribuțiile, la fel și ca și la secretarii de stat”, a spus Cîțu.

Întrebat de ce nu face noi numiri de prefecți, mai ales că suntem în plină pandemie și va fi nevoie de decizii luate de aceștia în următoarea perioadă, premierul a afirmat că subrefecții au fost implicat în toate aceste activități.

ADVERTISING

”Se vor ocupa subprefecții, știu ce au de făcut”, a spus Cîțu.

UPDATE: Deciziile de eliberare din funcţie a prefecţilor şi subprefecţilor USR PLUS au fost publicate, joi după-amiază, în Monitorul Oficial, numerele 864 şi 865.

Decizia vine după ce miercuri seara a făcut același lucru cu o parte din secretarii de stat. Cîțu a anunțat acum că și azi a continuat demiterea secretarilor numiți de USR PLUS, acolo unde încă nu o făcuse miercuri.

Dintre secretarii de stat eliberaţi din funcţie, 21 activau în cadrul ministerelor, unul la Departamentul Românilor de Pretutindeni, unul la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, iar trei erau consilieri de stat sau secretari de stat la Cancelaria vicepremierului Dan Barna.

ADVERTISING

Miercuri seara, întrebat care este motivul pentru care îi demite pe secretarii de stat USR PLUS, Cîțu a spus că după ce partidul a negociat cu AUR, nu știe ce interese vor reprezenta.

"În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD. Cum poți să ții în Guvern oameni care ar putea să te saboteze? Mă tem că ar putea face orice, avînd în vedere că singurul scop al USR PLUS este să dărâme acest guvern.

ADVERTISING

Nu știu ce este în spate - ce a primit AUR. Poate au negociat încetinirea procesului de vaccinare. Nu pot să îmi asum, de exemplu, riscul ca AUR, prin USR PLUS, să încetinească această campanie de vaccinare”, a mai spus Florin Cîțu, recunoscând că nu are nicio informație care să susțină acest scenariu.

Mai multe despre criza politică:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇