Cioloș, despre Cîțu iar premier: Asta e glumă, haideți să terminăm cu asta!

Cioloș, despre Cîțu iar premier: Asta e glumă, haideți să terminăm cu asta!

Președintele USR Dacian Cioloș spune că nici în glumă nu se pune problema ca refacerea coaliției să aibă în centru un guvern condus de Florin Cîțu.

Pe un ton tranșant și care trăda iritarea, Cioloș a spus că așteaptă ca PNL să se decidă cât mai repede ce are de gând să facă, pentru că deja nehotărârea liberalilor întinde de prea mult timp răbdarea românilor.

”PNL are ce întâlniri vrea, nu asta e problema noastră. Noi vrem să vedem cât mai repede ce decide PNL. Sunt nehotărăți, se tot plimbă dintr-o parte în altă, e important ca PNL să își asume o decizie foarte clară. Ei știu care sunt așteptările noastre, (...) PNL trebuie să aleagă, USR a fost foarte clar în așteptări. Vom intra la negocieri doar după ce PNL va fi foarte clar că vrea refacerea coaliției. Câtă vreme ezită, o să-i lăsăm să discute cu PSD”, a spus Cioloş, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

ADVERTISING

Întrebat cât mai rabdă USR aceste ezitări, fostul premier a răspuns: ”Nu e vorba de limita noastră de rabdare, noi avem răbdare de câteva săptămâni deja. Dar românii și România nu mai au răbdare”.

Dacă miercuri, după prima nouă rundă de discuții cu liberalii pe tema formării guvernului, Cioloș a ezitat să spună cu subiect și predicat că USR nu-l mai acceptă pe Cîțu premier, astăzi a afirmat-o tranșant.

”Asta e glumă, haideți să terminăm cu asta. Să încheiem acest subiect care din punctul nostru de vedere e încheiat deja. Să discutăm despre lucruri serioase, program de guvernare, buget, structură a coaliției.

ADVERTISING

Ăsta e un subiect închis, reîncălzit. Ieri am fost clari că suntem de acord ca premierul să vină de la PNL. În rest, poziția USR e arhicunoscută”, a mai spus Dacian Cioloș.

La întrebarea moderatorului, liderul USR a replicat că nu a vorbit în ultima perioadă cu Klaus Iohannis: ”Dacă aș avea discuție să conteze în acest registru, aș face-o publică”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇