Cîţu negociază azi cu Ciolacu. PNL vrea premier liberal, dar şi PSD are propunere proprie

Cîţu negociază azi cu Ciolacu. PNL vrea premier liberal, dar şi PSD are propunere proprie

Reprezentanţii PNL şi PSD se reunesc, joi, pentru a purta discuţii în vederea ieşirii din criza guvernamentală care durează deja de mai mult de două luni.

Echipa de negociere a PNL, condusă de preşedintele Florin Cîţu, se întâlneşte joi, de la ora 14:00, la Palatul Parlamentului, cu echipa PSD.

Cîţu va fi însoţit de prim-vicepreşedinţii Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode şi Rareş Bogdan, dar şi de secretarul general Dan Vîlceanu.

Întâlnirea vine în contextul în care Cîţu a afirmat, miercuri seară, că mandatul său este de a contura o majoritate în jurul unui premier liberal.

ADVERTISING

Tototdată, Cîţu a declarat, după întâlnirea cu liderii USR, că şansele refacerii coaliţiei sunt mari.

Surse politice susţin că preşedintele liberal a avansat propriul nume pentru a prelua şefia Guvernului, fiind însă refuzat de către liderii USR.

La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că la consultările de la Cotroceni social-democraţii vor merge cu propria propunere de premier, chiar dacă numele acestuia nu a fost încă stabilit.

PNL a decis, în şedinţa Biroului Permanent Naţional de marţi seară, flexibilizarea mandatului de negociere, astfel încât partidul să discute atât cu cei de la PSD, cât şi cu cei de la USR.

ADVERTISING

Formaţiunea avea decizii luate de forul de conducere care interziceau orice discuţie cu cei de la PSD şi cu USR, pentru că votaseră moţiunea de cenzură la adresa lui Florin Cîţu.

Consultările de la Cotroceni ar putea avea loc vineri, deşi Administraţia Prezidenţială nu a făcut încă un anunţ oficial în acest sens.

Criza guvernamentală a fost generată, în 1 septembrie, de demiterea ministrului USR al Justiţiei Stelian Ion, care a dus la votarea unei moiuni de cenzură de către 281 de parlamentari şi demiterea Guvernului Ciţu pe 5 octombrie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇