Cîțu spune că a făcut terapie de grup cu USR: Sunt șanse mari să se refacă coaliția. Cioloș: Până nu văd, nu cred (Video)

Cîțu spune că a făcut terapie de grup cu USR: Sunt șanse mari să se refacă coaliția. Cioloș: Până nu văd, nu cred (Video)

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat miercuri, după ce a avut o primă discuție cu cei de la USR, că e optimist că sunt șanse să fie refăcută coaliția.

Cîțu a spus că ședința cu foștii parteneri ”a semănat și cu o terapie de grup”, lasând să se înțeleagă că fiecare parte a lăsat deoparte resentimentele.

”Am agreat pe principii, așa cum am spus și până acum, că trebuie să fie un acord al coaliției mult mai în detaliu și am vorbit de programul de guvernare, că ar trebui să fie mai în detaliu. Nu s-a discutat cu nume de persoane. (...) Sunt șanse mari să se refacă coaliția, am ieșit optimist de la această întâlnire”, a spus Cîțu.

ADVERTISING

El va avea discuții oricum și cu cei de la PSD.

Cîțu a insistat că nu a fost pus pe masă niciun nume, nici de premier, nici de miniștri, la acest moment fiind doar o discuție în urma căreia să se vadă dacă poate sau nu să fie refăcută coaliția.

”Nu a cerut nimeni nimic, am discutat principii. Premierul e de la PNL și am vorbit despre acordul pe care îl vom face, acordul coaliției, să fie mult mai în detaliu, că în iarnă nu am avut timp”, a susţinut Cîțu.

El are încredere că se va strânge majoritatea și că parteneriatul cu UDMR încă există, chiar dacă Kelemen Hunor a anunțat că formațiunea va avea propria propunere de premier.

ADVERTISING

”Este dreptul celor de la UDMR să vină cu un premier, este un partid care face parte din coaliție. Eu cred că UDMR știți foarte bine că de fiecare dată a venit cu o propunere de premier. (...) Am calculat și avem majoritate”, a spus Cîțu.

Șeful PNL Florin Cîțu prezintă concluziile primelor negocieri cu USR.

Șeful PNL Florin Cîțu prezintă concluziile primelor negocieri cu USR.

Publicată de Epoch Times Romania pe Miercuri, 3 noiembrie 2021

Cioloș: Am simțit că există disponibilitate, dar nu mă mai iau după simțăminte

La scurt timp după Cîțu a ieșit la declarații și Dacian Cioloș. El a precizat că discuția a fost bună, că s-au discutat doar principii și că se așteaptă ca PNL, cel târziu mâine dimineață, să anunțe ce alegere face.

ADVERTISING

”Am simțit că există această disponibilitate, dar nu mă mai iau după simțăminte, până nu văd, nu cred. Așteptăm să aibă ei discuția cu PSD-ul, să-și facă calculele, și până la sfârșitul zilei sau începutul zilei de mâine să vină cu un răspuns. (...)

Pentru noi e simplu: diseară sau mâine PNL ne spune dacă vrea să refacă coaliția, dacă vrea, de mâine trebuie să începem aceste discuții. Dacă nu vor să refacem coaliția, probabil că de mâine încep discuțiile cu PSD”, a arătat Cioloș.

El a insistat că, dacă se va încerca refacerea coaliției, de mâine la discuții trebuie să participe și cei de la UDMR.

”Data viitoare să participe și colegii de la UDMR, ca să intrăm în detalii pe calendar de măsuri, și în timp, dar și de conținut. E important dacă discutăm, de exemplu, pe eliminarea pensiilor speciale, să ne punem de acord ce înseamnă pentru fiecare partener, ca să evităm disensiuni ulterioare”, a explicat Cioloș.

Președintele USR Dacian Cioloș, declarații după negocierile cu PNL pentru refacerea coaliției

Președintele USR Dacian Cioloș, declarații după negocierile cu PNL pentru refacerea coaliției

Publicată de Dacian Cioloş pe Miercuri, 3 noiembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇