Marcel Ciolacu anunţă că se va întâlni joi cu Florin Cîţu. Ce răspunde întrebat dacă va fi propunerea de premier a PSD

Marcel Ciolacu anunţă că se va întâlni joi cu Florin Cîţu. Ce răspunde întrebat dacă va fi propunerea de premier a PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că a stabilit cu Florin Cîţu să se întâlnească în cursul zilei de joi şi nu exclude posibilitatea de a fi propunerea de premier a social-democraţilor la consultările de la Cotroceni.

”Am avut o discuţie cu domnul Florin Cîţu, telefonic, să stabilim mâine la prânz. O să stabilim unde are loc întâlnirea, credem că va fi la Parlament. Nu m-am văzut cu Florin Cîţu. Ca să fie foarte clar”, a declarat, miercuri seară, Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că discuţia va fi axată pe programul de guvernare.

ADVERTISING

”Ne vedem mâine şi discutăm Programul de guvernare şi cum vedem noi lucrurile”, a mai afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă PSD ar putea renunţa la propunerea proprie de premier la consultările de la Cotroceni, el a răspuns: ”Este o discuţie şi un mandat pe care o să-l primesc eu de la PSD”.

De asemenea, întrebat dacă el va fi propunerea de premier a social-democraţilor, Ciolacu a precizat: ”Nu s-a discutat încă. Lăsaţi-mă, totuşi, să vorbesc cu colegii”.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, la sediul partidului, că PSD va merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de prim-ministru.

ADVERTISING

Cîțu: Vrem un premier în jurul PNL

La rândul său, Florin Cîţu a anunţat că singurul mandat pe care îl va avea PNL la întâlnirea de joi de la Parlament cu liderul PSD Marcel Ciolacu este acela de a îi convinge pe social-democraţi că singura majoritate poate fi creată în jurul PNL, pentru a putea ieşi din această criză politică.

„Am avut o discuţie la telefon cu Marcel Ciolacu. Vom avea o întâlnire mâine la Parlament, la Camera Deputaţilor parcă, şi ne vom vedea pentru discuţii”, a declarat Florin Cîţu, miercuri seară la sediul PNL.

ADVERTISING

Întrebat cu ce mandat merge joi la întâlnirea cu PSD, liderul PNL a răspuns: „Un singur mandat. Acela de a avea o majoritate în jurul PNL pentru a trece peste această criză”.

Chestionat dacă Florin Cîţu este propunerea de premier din partea PNL, liderul liberalilor a spus că „propunerea PNL nu este făcută. Noi vrem un Guvern în jurul PNL, după aceea o să discutăm despre premier”.

Întrebat mai departe dacă mai are sens întâlnirea liberalilor cu social-democraţii, în contextul în care Marcel Ciolacu a anunţat că PSD vrea propunerea de premier, Cîţu a replicat: „Trebuie să avem o discuţie la masă poate că reuşim să îi convingem că singura majoritate care poată să treacă România prin criză este majoritatea în jurul PNL. Aşa mergem acolo, să le arătăm că putem să facem asta”.

Florin Cîţu a declarat, miercuri, după negocierile cu reprezentanţii USR, că de principiu au fost discuţii ca un acord al coaliţiei să fie mai în detaliu, iar PNL să dea premierul, dar că nu au fost vehiculate nume de persoane.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇