Ciolacu schimbă toată conducerea ANAF și de la Vamă. Guvernul va adopta azi șase OUG împotriva evazioniștilor

Ciolacu schimbă toată conducerea ANAF și de la Vamă. Guvernul va adopta azi șase OUG împotriva evazioniștilor

Toată conducerea de la ANAF și Vamă va fi înlocuită, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, precizând că schimbările nu vor fi făcute politic. El a subliniat că șefii celor două instituții vor face propuneri pentru oamenii care vor alcătui echipele de lucru.

„Nu am nicio problemă cu actualul președinte al ANAF-ului. Dar cred că doamna președinte (președintele ANAF, Nicoleta-Mioara Cîrciumaru, – n.red.)… a venit momentul în România, după 32 de ani, ca un președinte al ANAF-ului, după ce l-a numit primul ministru, să vină să-și facă echipa. Nu cunosc niciuna…

ADVERTISING

Cunosc toate numele propuse de președinta ANAF. Vă spun foarte clar: nu am cunoscut nicio persoană, nu este nicio recomandare politică. La fel, în ceea ce privește Vama. Toată conducerea să fie schimbată. Viitorul șef de la Vamă să vină să propună o echipă întreagă cu care să lucreze. Iar politicul nu mai are voie să intervină”, a declarat Marcel Ciolacu la Europa FM, întrebat dacă va schimba conducerea ANAF.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Premierul a subliniat că în ședința de guvern de azi ministrul Finanțelor va veni cu șase ordonanțe de urgență care vizează reducerea evaziunii fiscale.

Ciolacu a precizat că avem cea mai mare evaziune fiscală din Europa: aproape 10% din PIB.

”Joi vom intra în Guvern cu – cred că are Ministerul de Finanțe șase ordonanțe, unde mergem pe sigiliul electronic, e-facturare, radarul mărfurilor, facturi electronice în tot sistemul public, facturi electronice pe toate produsele accizabile, facturi electronice pe toate produsele expuse cel mai mult la evaziune. Trebuie să ne digitalizăm. Nu mai putem, după 32 de ani, să stăm după anumiți funcționari sau după anumite interese și să nu pornim digitalizarea”, a explicat premierul.

ADVERTISING

Ciolacu a precizat că, deși au promis acest lucru și alți premieri, el chiar o va face, cu toate că această decizie este posibil că nu îi aducă voturi la alegeri.

„Trebuie să fii foarte determinat și trebuie să-ți asumi anumite decizii. Știu că anumite decizii nu neapărat îmi vor aduce voturi, dar îmi voi asuma acest lucru. Pentru că aici nu vorbesc nici de Ciolacu, nici de Nicolae Ciucă, vorbim cu toții de România. Ce se va întâmpla la alegeri vom vedea cât de bine vom reuși să comunicăm românilor că deciziile luate de către noi au fost cele corecte”, a mai spus Ciolacu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇