Ciolacu s-a răzgândit: Acum revizuirea Constituției nu mai este o urgență, deși în urmă cu trei săptămâni susținea exact contrariul

Ciolacu s-a răzgândit: Acum revizuirea Constituției nu mai este o urgență, deși în urmă cu trei săptămâni susținea exact contrariul

Din postura de lider al PSD, partid aflat în coaliția de guvernare, Marcel Ciolacu se răzgândește în ceea ce privește prioritățile țării noastre n mai puțin de-o lună. Dacă în urmă cu trei săptămâni spunea că revizuirea Constituției „este un demers care trebuie pornit repede”, iată că acum șeful social-democraților nu mai consideră acest lucru ca fiind „o urgență”.

Președintele PSD a vorbit, duminică, la Prima TV, despre modificarea Constituţiei:

"Eu am promis, când colegii mei m-au ales preşedinte, întâi interimar pe urmă preşedinte la PSD, am făcut o promisiune că PSD nu va mai ieşi din agenda cetăţenilor şi urgenţele pe care le au românii. Nu cred că în acest moment este o urgenţă modificarea Constituţiei. Există, în schimb, teme de dezbatere pe modificarea Constituţiei, dar nu cred că într-un climat cu criză energetică, război şi criză economică urgenţa noastră numărul unu este modificarea Constituţiei", a susţinut liderul social-democraților, citat de Agerpres.

ADVERTISING

Declarația de azi este însă în contradictoriu cu ceea ce tot Marcel Ciolacu preciza pe 10 mai pe tema modificării Constituției:

„Sunt ferm convins că nici eu, nici dumneavoastră nu modificăm Constituţia astăzi. Este un demers care trebuie pornit repede. Eu astăzi am făcut un anunţ că ar fi cazul să pornim acest demers, ţinând cont şi de majoritatea pe care o avem. Cred că corect ar trebui constituită o comisie specială şi de la Cameră şi de la Senat, cum se face acum şi cu legile siguranţei naţionale şi acolo trebuie pornit acest demers”, spunea liderul PSD acum trei săptămâni, citat de Digi24.

ADVERTISING

CE CONSIDERĂ PSD CĂ MAI E DE FĂCUT ÎN CEEA CE PRIVEȘTE REVIZUIREA CONSTITUȚIEI

Marcel Ciolacu nu a făcut duminică precizări în legătură cu motivele pentru care și-a schimbat discursul, însă a menționat totuși că ar trebui să se analizeze unde este "depăşită" Constituţia României şi care ar fi urgenţele.

"Nu ştiu, reorganizarea administrativă dacă am fi făcut-o la timpul respectiv când au făcut-o şi polonezii am fi avut o altă rată de absorbţie a fondurilor europene şi administrativ am fi fost pregătiţi mult mai bine pentru aceste vremuri. Suntem singurul stat care avem trei nivele administrative. (…) Lipseşte un nivel administrativ. (…) Lipseşte regiunea", a mai explicat preşedintele PSD, duminică, la Prima TV.

ADVERTISING

Întrebat dacă până în 2024 se va schimba forma de guvernământ şi dacă România va rămâne republică semi-prezidenţială, Marcel Ciolacu a răspuns: "Nu pot să garantez acest lucru. Haideţi să depăşim urgenţele pe care le au românii. (…) Poate facem şi echipe de lucru în interiorul coaliţiei pentru această discuţie şi dacă românii vor considera oportun vom face aceste modificări".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇