Ciolacu explică suceala de la București și se apucă să strângă personal semnături pentru Firea, care promite un oraș fără gropi și șobolani

Ciolacu explică suceala de la București și se apucă să strângă personal semnături pentru Firea, care promite un oraș fără gropi și șobolani

Marcel Ciolacu a ieşit marţi după amiază în conferinţă de presă, alături de preafericita candidată PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea.

Întrebat despre retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din postura de candidat comun al PSD şi PNL, Ciolacu a susţinut drept explicaţie că era ridicol ca cele două mari partide din România să nu fie jucători, ci să doar să arbitreze cine câştigă între Nicuşor Dan şi Cristian Popescu Piedone.

În plus, premierul se va implica personal în strângerea de semnături pentru candidatura Gabrielei Firea la Bucureşti, după ce luni de zile i-a refuzat susţinerea PSD.

La rândul său, Firea promite un Bucureşti curat, fără gropi, fără şobolani, "în care să ne facă din nou plăcere să trăim, să muncim, nu doar să locuim".

Era ridicol PSD şi PNL să fi arbitrat cine câştigă – Nicuşor Dan sau Piedone

„Ce pot să vă spun foarte clar este că era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide din România să nu fie jucători, ci să fie arbitrii, atât PSD, cât şi PNL, şi noi să fi arbitrat cine câştigă – domnul Nicuşor Dan sau domnul Piedone.

ADVERTISING

Este inadmisibil aşa ceva, atât pentru PSD, cât şi pentru PNL şi cred că aseară am luat decizia corectă ca cei doi preşedinţi de organizaţii, respectiv doamna Firea să fie candidatul PSD şi domnul Burduja să fie candidatul PNL”, a declarat Marcel Ciolacu.

În context, premierul s-a declarat ferm convins că Firea va fi din nou primarul Capitalei.

„Cu toate regretele pe care le am, deoarece suntem într-o coaliţie şi într-o alianţă electorală, sunt ferm convins că pe data de 9 iunie doamna Firea va fi din nou primarul general al Capitalei”.

Liderul PSD se va implica direct în strângerea de semnături.

„Eu o să mă implic direct, dacă doamna Firea o să îmi permită, şi cu echipa dânsei de campanie, o să particip direct la strângerea de semnături în Bucureşti”, a susţinut Ciolacu.

Medicul Cîrstoiu a ajuns bin Laden, fără să omoare pe nimeni

Cât despre medicul Cîrstoiu, deşi nu îl cunoaşte prea bine, Ciolacu speră să rămână prieteni:

"Cum s-a reuşit ca un decan al Universităţii de Medicină, am plecat de la o idee comună în coaliţie de a avea un candidat comun, cum s-a reuşit ca în două săptămâni şi am văzut că a fost preluată această sintagmă să devină bin Laden fără să ucidă pe nimeni, fără să omoare pe nimeni, fără să facă rău nimănui, dimpotrivă salvând vieţi este cu totul altceva.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu e primul şi nici ultimul caz care păţeşte asta în politică. Aduceţi-vă aminte de doamna Firea cu azilele groazei şi toată lumea arăta, la un moment dat, către dânsa, şi s-a dovedit după foarte puţin timp că n-a avut nicio legătură cu azilele groazei. Se întâmplă astfel de lucruri în politică şi îmi pare foarte rău şi îmi doresc din tot sufletul ca domnul doctor Cîrstoiu să îmi rămână prieten, cu toate că ne cunoaştem de foarte puţin timp.

Îmi cer scuze eu faţă de dânsul pentru tot ceea ce a pătimit pentru că atacurile n-au fost împotriva dânsului, în primul şi în primul rând, atacurile au fost, din punctul meu de vedere, după o analiză proprie, atacurile au fost în primul rând împotriva acestei alianţe electorale", a adăugat Ciolacu.

Firea se bazează pe relaţia cu Ciolacu şi bani de la Guvern

La rândul ei, Gabriela Firea a făcut câteva declaraţii de campanie, despre cum va face un oraş curat, fără gropi, fără şobolani, cu ajutor de la Guvern.

ADVERTISING

"Acum avem o şansă în plus, dată fiind relaţia foarte bună pe care o vom avea, ca primari, cu Guvernul României, prin persoana domnului prim-ministru Marcel Ciolacu. (...)

"Să le explicăm bucureştenilor că, deşi timpul e foarte scurt, votul trebuie să fie unul util - un vot pentru curăţenia Capitalei, pentru un Bucureşti fără gropi, fără şobolani, fără parcuri neîngrijite, un Bucureşti în care să ne facă din nou plăcere să trăim, să muncim, nu doar să locuim (...)

Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei. Ceea ce se întâmplă acum nu este o normalitate, nu se mai lucrează pe niciun şantier al Capitalei, toate obiectivele de infrastructură sunt închise. Bani au fost, fonduri au fost duble faţă de mandatul meu, dar banii au rămas nefolosiţi. Cred că cetăţenii au nevoie de primari care să facă rost de finanţare şi să aibă proiecte", a spus Gabriela Firea.

Candidaturi separate pentru Bucureşti

Coaliţia PSD - PNL a decis, luni noaptea, să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL), pentru a maximiza electoratele celor două partide.

Decizia a fost luată după o şedinţă a coaliţiei de guvernare începută luni, în jurul orei 10,00, care a durat mai bine de 14 ore.

Totuşi, coaliţia va sprijini candidaţi comuni pentru cele 6 sectoare din Bucureşti.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇