Cine e Călin Badiu, preferat de conducerea USR ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării în locul Florinei Presadă: Îmi pare foarte rău, nu aș fi vrut să provoc asta

Cine e Călin Badiu, preferat de conducerea USR ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării în locul Florinei Presadă: Îmi pare foarte rău, nu aș fi vrut să provoc asta

Călin Badiu este numele invocat de Florina Presadă în demisia din USR. Până acum necunoscut pe scena politică centrală, Badiu a fost votat de conducerea USR, joi seara, ca propunere pentru postul de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Pentru acestă funcție candidase și Presadă, care a declarat, pentru SpotMedia.ro, că nu i-a fost dat niciun motiv pentru care nu a obținut sprijinul partidului.

ADVERTISING

L-am contactat și pe Călin Badiu pentru a afla punctul său de vedere în această chestiune.

”Îmi pare rău că și-a dat demisia. Nu știu care este cauza neapărat și dacă numai eu sau decizia asta este de vină. Îmi pare foarte rău, nu aș fi vrut să provoc asta”, a declarat Badiu pentru SpotMedia.ro.

L-am întrebat pe acesta și legat de ce ne declarase Presadă, și anume că ar fi fost mai calificată pentru funcție, dar Badiu e mai apropiat de conducere.

”Nu pot să comentez că sunt mai apropiat sau nu… Sunt din Timiș, nu sunt de la București, să fiu apropiat de conducere… Referitor la competențe… asta cred că putem vedea. Eu zic să se judece cineva după ceea ce face minim câteva luni, 6 luni, un an. Eu, dacă ați văzut CV-ul meu, am două facultăți, un master, sunt în domeniul ingineriei și în IT…

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Eu spun că amândoi suntem competenți. Nu pot să spun că sunt eu mai competent ca ea. Eu sunt onest, vreau sa fiu OK cu toată lumea. Îmi văd de treaba mea și vreau să demonstrez că sunt competent”, a mai spus el.

Cine e Călin Badiu

Badiu are 47 de ani, este absolvent de Mecanică și Informatică în Timișoara și lucrează ca programator în cadrul unei companii locale.

ADVERTISING

A intrat în politică pentru prima oară în USR, fiind unul dintre membrii fondatori ai filialei partidului în Timiș.

Călin Badiu este consilier județean și vicepreședinte al USR Timiș.

”Cred că este momentul ca noi, cei care pană acum nu ne-am implicat, sa arătăm că politica se poate face și altfel, iar eu personal vreau să ajut cu orice e nevoie pentru a se intra in normalitate”, este declarația lui Badiu, pe site-ul USR-PLUS Timiș.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇