China va împrumuta America Latină cu 1 miliard de dolari pentru accesul la un vaccin împotriva coronavirusului, anunţă Mexicul

China va împrumuta America Latină cu 1 miliard de dolari pentru accesul la un vaccin împotriva coronavirusului, anunţă Mexicul

China a promis un împrumut în valoare de 1 miliard de dolari ţărilor din America Latină şi Caraibe pentru a le ajuta să aibă acces la vaccinul ei anti-COVID-19, a anunţat Ministerul de Externe mexican, citat joi de dpa.

Anunţul a fost făcut miercuri noapte după o videoconferinţă prezidată de miniştrii de externe chinez şi mexican, cu participarea altor 12 ţări din America Latină şi bazinul Caraibilor.

Ministrul chinez de externe Wang Yi a anunţat că "vaccinul dezvoltat în ţara sa va fi un bun public cu acces universal", a scris pe Twitter şeful diplomaţiei mexicane, Marcelo Ebrard.

ADVERTISING

China "va aloca un împrumut de 1 miliard de dolari pentru susţinerea accesului naţiunilor din regiune la antidot", a precizat ministerul într-un comunicat.

Fascinanta căutare a unui vaccin. Oxford, o soluție imperfectă. Moderna se împotmolește. CanSino e militarizat. Cum pregătește România cea mai grea iarnă?

Un grup de hackeri susținut de Rusia vrea să fure cercetările privind vaccinurile împotriva Covid-19

Argentina, Barbados, Chile, Columbia, Costa Rica, Cuba, Republica Dominicană, Ecuador, Panama, Peru, Trinidad şi Tobago, precum şi Uruguay au participat la întâlnirea virtuală, care a avut loc pentru "consolidarea cooperării internaţionale împotriva COVID-19".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aproximativ 150 de proiecte de vaccin sunt în derulare la nivel mondial pentru prevenirea virusului care a ucis peste 600.000 de persoane.

OMS: Nu vă aşteptaţi la vaccinări împotriva COVID-19 înainte de 2021!

China, care este printre ţările ce lucrează la vaccin, a donat sau vândut materiale medicale către naţiuni din America Latină inclusiv Mexic şi Venezuela, în cadrul a ceea ce a fost numită "diplomaţia cu mască".

Află mai multe despre:

Mike Pompeo îndeamnă India să reducă dependenţa de China

Mike Pompeo efectuează o vizită la Londra pe fondul tensiunilor cu Beijingul: China spune că britanicii s-au lăsat păcăliți de americani

ADVERTISING

Lumea se pregătește de bătălia dintre America și China, care va configura o nouă ordine mondială - Interviu

Trump este în continuare supărat pe China din cauza coronavirusului: Ar fi putut să oprească epidemia, dar nu a făcut-o


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇