Mike Pompeo îndeamnă India să reducă dependenţa de China

Mike Pompeo îndeamnă India să reducă dependenţa de China

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a îndemnat miercuri India să se concentreze pe reţelele interne de aprovizionare şi să reducă dependenţa de China în materie de provizii medicale şi echipamente de telecomunicaţii, informează agenţia Reuters.

Relaţiile dintre SUA şi China sunt tensionate, din cauza pandemiei, a activităţilor comerciale şi militare. La rândul lor, relaţiile Indiei cu China sunt afectate de confruntările recente din Himalaya, în urma cărora 20 de militari indieni au murit.

Mike Pompeo efectuează o vizită la Londra pe fondul tensiunilor cu Beijingul: China spune că britanicii s-au lăsat păcăliți de americani

ADVERTISING

India are şansa de a "muta reţelele de aprovizionare departe de China şi de a reduce dependenţa de companii chineze în domeniul telecomunicaţiilor, proviziilor medicale şi altor lucruri", a declarat Mike Pompeo la o conferinţă a Consiliului de Afaceri SUA-India.

"India este în această poziţie deoarece a câştigat încrederea multor naţiuni din lume, inclusiv a Statelor Unite", a subliniat Mike Pompeo.

Citește si: ”Bat la ușă alegerile, în timp ce o bombă (cu ceas sau fără ceas) se aude cum ticăie tot mai tare” – Interviu cu Dan Dungaciu

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește aici declarațiile lui Mike Pompeo:

https://www.facebook.com/cnnnews18/videos/3454536101232927/

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇