Trump este în continuare supărat pe China din cauza coronavirusului: Ar fi putut să oprească epidemia, dar nu a făcut-o

Trump este în continuare supărat pe China din cauza coronavirusului: Ar fi putut să oprească epidemia, dar nu a făcut-o

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că nu se gândeşte la o posibilă nouă fază a acordului comercial dintre Statele Unite şi China, el adăugând că relaţia dintre cele două ţări ”a fost deteriorată grav” de pandemia de coronavirus.

”Ar fi putut să oprească epidemia. Ar fi putut să o oprească. Nu au făcut-o”, a spus Trump reporterilor aflaţi la bordul Air Force One, în drum spre Florida, relatează CNBC.

Experţii OMS merg sâmbătă în China. Încearcă să afle dacă noul coronavirus a fost transmis la om de la animal şi despre ce animal este vorba

ADVERTISING

Întrebat dacă aceste fricţiuni înseamnă că ”faza a doua” a acordului comercial dintre SUA şi China nu va mai avea loc, Trump a spus că nici măcar nu se gândeşte la acest lucru şi că are multe alte lucruri în minte.

Viitorul acordului comercial dintre cele două super puteri economice, din care prima fază a fost semnată şi a intrat în vigoare la începutul acestui an, este pus sub semnul întrebării din cauza crizei COVID-19.

Noul coronavirus a apărut prima dată în China

Noul coronavirus, care a fost descoperit prima oară în oraşul chinez Wuhan, s-a răspândit în întreaga lume şi a avut un impact devastator asupra sănătăţii americanilor şi economiei SUA.

ADVERTISING

COVID-19 nu vine din China, virusul era deja peste tot în lume, în așteptare, crede un epidemiolog de la Oxford

În Statele Unite au fost identificate peste 3 milioane de cazuri şi au avut loc cel puţin 133.291 de decese din cauza Covid-19, potrivit datelor Johns Hopkins University.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇