Ce vrea să spună șeful UDMR cu sintagma ”să stăm cu pantalonii daţi jos până la genunchi, aşteptând poştaşul”

Ce vrea să spună șeful UDMR cu sintagma ”să stăm cu pantalonii daţi jos până la genunchi, aşteptând poştaşul”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a fost rugat marți să explice o sintagmă pe care Kelemen Hunor a tot repetat-o în negocierile tensionate cu PNL și PSD pentru formarea unui nou guvern.

”Nu putem sta cu pantalonii daţi jos până la genunchi şi să aşteptăm poştaşul zâmbind în fiecare lună”, a spus Kelemen Hunor.

Rugat să explice, la emisiunea Talk News de la Profit TV, ministrul Mediului a spus că liderul UDMR e cel mai în măsură să îi dea interpretarea, dar că anecdotele traduse din limba maghiară pot suna ciudat în română.

ADVERTISING

”Trebuie să îl întrebaţi pe dânsul, noi avem mai multe anecdote pe care, dacă le traducem mot a mot, în română, sună destul de ciudat. A fost o traducere mot a mot”, a spus el.

Tanczos Barna a mai spus că maghiarii au ”o anecdotă cu poştasul care se referă la o bunică ce este ţinută de familie în geam, ca să o vadă poştaşul, să zâmbească şi să primească pensia”.

”Nu dorim să fim o formaţiune politică care este pusă în vitrină, doar ca să arate bine coaliţia de guvernare, să fim ţinuţi în vitrină ca să arate bine guvernul”, a prezentat Barna o posibilă explicaţie a anecdotei. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Despre negocierea pentru noul Guvern, Barna a afirmat că a fost ”o discuţie tranşantă din partea fiecărui partid”. 

”Mandatul nostru a fost clar, dat de conducerea Uniunii, prin vot, şi erau relativ clare lucrurile pentru noi. Nu a fost un moment foarte tensionat, am spus că acesta este mandatul, am spus că noi nu suntem partid. Asta a fost discuţia”, arătând că ”nu exista niciun motiv ca domnul Cseke ar trebui schimbat şi nici reproşuri care să fie aduse UDMR. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇