Ce au discutat premierul Orban și Nicușor Dan cu ambasadorul SUA

Ce au discutat premierul Orban și Nicușor Dan cu ambasadorul SUA
Captură video din timpul declarațiilor de presă susținute de premierul Ludovic Orban după întâlnirea cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, și cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni, la finalul întâlnirii cu ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, că discuţiile au vizat deschiderea Bucureştiului către mari investiţii, transferul de tehnologie pentru soluţii de transport, dar şi problema traficului de fiinţe umane.

„Bucureştiul are potenţialul de a deveni un centru regional în afaceri, un centru regional academic, un centru regional cultural. Am vorbit (…) de deschiderea Bucureştiului către mari investiţii. Bucureştiul trebuie să înceapă cu a pune bazele unei competiţii economice în interiorul Bucureştiului şi acele companii municipale au fost exact opusul a ceea ce înseamnă o competiţie corectă pe piaţa din Bucureşti.

ADVERTISING

Am vorbit de un ajutor şi de un transfer de tehnologie - şi am primit promisiunea şi sprijinul de la domnul ambasador - în ceea ce înseamnă oraş inteligent, în ceea ce înseamnă soluţii de transport pentru mari oraşe", a arătat Dan, în cadrul unei declaraţii de presă, după întrevederea la care a participat şi premierul Ludovic Orban.

România și SUA anunță un program de toleranță zero pentru traficul de persoane: ”Nu te vei putea ascunde, s-a terminat!”, este mesajul transmis infractorilor

Despre victimele traficului de persoane

Totodată, primarul general a precizat că a oferit asigurări privind sprijinul acordat de municipalitate victimelor traficului de fiinţe umane.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Am vorbit (...) de problema traficului de fiinţe umane şi am asigurat Ambasada SUA de suportul municipalităţii pentru centre de cazare pentru victimele traficului de fiinţe umane şi pentru consiliere pentru aceste persoane.

Nu în ultimul rând, vrem ca această relaţie să continue şi am adresat domnului ambasador invitaţia de a vizita în viitorul apropiat Primăria Capitalei", a adăugat Nicuşor Dan. 

Cele mai multe victime ale traficului de persoane din UE provin din România - raport al Comisiei Europene

Orban: Guvernul va sprijini toate proiectele importante pentru Bucureşti

La rândul său, premierul Ludovic Orban a precizat că, în cadrul discuţiilor, a subliniat "decizia fermă" a Guvernului de a sprijini toate proiectele "importante" pentru Bucureşti.

ADVERTISING

"Practic, pe toate temele abordate în discuţii, am arătat foarte clar decizia fermă a Guvernului pe care îl conduc de a sprijini toate proiectele importante pentru Bucureşti, de a sprijini toate propunerile municipalităţii pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, pentru crearea unui climat investiţional care să permită atragerea celor mai importante companii.

De asemenea, să adoptăm reglementări care să permită transferul rapid al oricărei soluţii de guvernare locală inteligentă care poate fi implementată pentru a creşte calitatea serviciilor în Bucureşti, pentru a creşte calitatea locuirii, pentru a putea permite îmbunătăţirea traficului şi dezvoltarea transportului, nu numai în municipiu, ci şi în arealul metropolitan", a declarat Orban, la finalul întrevederii.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇