Ce a decis PSD: Oprişan şi Dăncilă au fost înlăturaţi, iar Firea recompensată. Ciolacu nu mai vrea traseişti pe liste

Ce a decis PSD: Oprişan şi Dăncilă au fost înlăturaţi, iar Firea recompensată. Ciolacu nu mai vrea traseişti pe liste

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat, luni, că Marian Oprișan a fost îndepărtat de la conducerea PSD Vrancea.

„Am preluat eu interimar conducerea organizației Vrancea”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă Oprișan a demisionat, Ciolacu a punctat că a fost un "vot in cadrul Consiliului Politic Naţional al PSD".

Conform unor surse, Oprișan ar fi acum interesat de un loc la Senat, lucru pe care Ciolacu nu l-a confirmat și nici infirmat, spunând că aceste lucruri se vor discuta în organizație.

Pe de altă parte, Ciolacu a precizat că Nicolae Bădălau s-a retras de la conducerea organizației Giurgiu. Acesta urmează să fie vicepreşedinte al Autorităţii de Audit la Curtea de Conturi.

ADVERTISING

Ciolacu a mai spus că şefia organizaţiei PSD de femei a fost preluată de Doina Federovici, fostul premier Viorica Dăncilă pierzând funcția.

Ciolacu a precizat că acestea nu sunt toate schimbările și că ar mai putea avea loc.

"În următoarele trei zile voi avea întâlniri împreună cu secretarul general ;i cu cine mai dorește cu preşedinţii de organizaţii şi o să facem analize pe voturi comparative. E posibil să mai vină şi alte schimbări", a adăugat președintele PSD.

Firea, primul loc pe lista pentru Senat

Șeful PSD a menționat că începând de saptămâna aceasta PSD va începe să își expună programul de guvernare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a precizat că pe primul loc pe lista pentru Senat la alegerile parlamentare se va afla Gabriela Firea, deși aceasta a pierdut alegerile locale în fața lui Nicușor Dan.

Despre sine, Ciolacu a susținut că va candida la Buzău. „O să îmi permit acest lucru să candidez la Buzău, la lista de parlamentare. Dacă colegii mei o să hotărască să nu fiu pe locul 1, asta este", a spus el.

ADVERTISING

Întrebat dacă Viorica Dăncilă se va afla pe lista pentru parlamentare, Ciolacu a spus că el consideră că ar trebui, având în vedere că a fost premier, dar că organizația din Teleorman va decide.

Șeful PSD a punctat că el și colegii social democrați vor să nu aibă trasești pe liste. "Să încercăm să nu avem traseiști pe listele noastre că am văzut ce s-a întâmplat. Am stabilit nişte principii. E prima oară când se stabilesc principiile înainte de listele la alegeri", a adăugat Ciolacu.

Despre o eventuală fuziune cu ALDE, Ciolacu a spus că s-a discutat, dar a evitat să ofere un răspuns clar, însistând asupra faptului că îl respectă foarte mult pe Călin Popescu Tăriceanu, pentru că este un om demn.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇