Daniel Tudorache nu o susţine pe Firea la Parchet, pentru că s-a dus el deja la SS

Daniel Tudorache nu o susţine pe Firea la Parchet, pentru că s-a dus el deja la SS

Daniel Tudorache, primarul PSD în funcţie de la Sectorul 1, nu susţine plângerea penală pe care a anunţat-o Gabriela Firea cu privire la posibile fraude electorale la alegerile locale.

Social-democratul a explicat că există deja o plângere penală pe care a făcut-o el la Secţia de Investigarea a Infracţiunilor în Justiţiei (SIIJ sau SS – secţia specială) împotriva preşedintelui Biroului Electoral Sector 1, procurorul Nicolae Sprîncu.

„Nu. E deja făcută o plângere penală la SIIJ. Acolo e făcută plângerea penală împotriva procurorului, adică a preşedintelui Biroului Electoral Sector 1. Păi dacă sunt decizii politice. Deci nu se analizează faptele. Se analizează oportunitatea”, a declarat Dan Tudorache, înaintea participării luni la şedinţa Colegiului Politic Naţional al PSD.

ADVERTISING

Biroul Electoral Municipal a decis, duminică, să respingă contestaţiile pentru renumărarea voturilor în Sectorul 1 şi Sectorul 5. Astfel, Clotilde Armand e edil al Sectorului 1, iar Cristian Popescu Piedone al Sectorului 5. 

Gabriela Firea a anunţat că intenţionează să se adreseze Parchetului, pentru că este clar că alegerile locale din Bucureşti nu au fost corecte şi legale, având şi probe în acest sens.

Ea a precizat luni că  vor fi puse la dispoziţia procurorilor „toate dovezile din secţiile de vot, toate procesele verbale viciate” şi dacă se va dori cu adevărat se va face o anchetă.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇