Orban: Nu pot să înţeleg de ce locuitorii Sectorului 5 au votat cu Piedone. Nu ştiu cât va putea să fie primar

Orban: Nu pot să înţeleg de ce locuitorii Sectorului 5 au votat cu Piedone. Nu ştiu cât va putea să fie primar

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că alegerea lui Cristian Popescu Piedone în funcţia de primar al Sectorului 5 este o surpriză totală, menţionând că nu înţelege de ce locuitorii acestui sector l-au votat pentru respectiva funcţie.

„O surpriză totală, eu nu pot să înţeleg de ce locuitorii Sectorului 5 au votat cu Cristian Popescu Piedone. Chiar nu pot să înţeleg. Dar asta e. Nu mai discutăm. Oamenii au optat. Nu ştiu cât va putea să fie primar domnul Popescu, are o condamnare dictată de instanţa de fond, dar asta este”, a afirmat Orban, duminică, la România TV.

ADVERTISING

El a spus că situaţia din Sectorul 5 este rezultatul alegerilor celor care vin la vot din acest sector.

"Sectorul 5, într-un fel, este rezultatul alegerilor făcute de majorităţile care au venit la vot din Sectorul 5. Astea nu sunt majorităţile reale. Numai că oamenii, sunt Slavă Domnului mai mult de jumătate, sunt oameni normali care trăiesc în Sectorul 5, nu s-au dus la vot, nu au vrut să desemneze un primar care să aibă o viziune modernă asupra dezvoltării sectorului, care să includă de fapt Sectorul 5 în Bucureşti.

ADVERTISING

S-au dus după nişte candidaturi care nu au făcut nimic, au lăsat sectorul pur şi simplu într-o degradare continuă. (...) Acestea sunt alegerile. Nu ale locuitorilor Sectorului 5, ci ale celor care vin la vot. De asta le spun celor care îşi doresc cu adevărat ca Sectorul 5 să devină cu adevărat parte a unei capitale europene dezvoltate să vină la vot, pentru că, altfel, o să se ajungă numai la astfel de alegeri", a adăugat liderul liberal.

ADVERTISING

În legătură cu situaţia de la Sectorul 1, Orban a spus că "Tudorache nu a ştiut să piardă".

"Trebuia să înţeleagă când ai o diferenţă de peste 1.300 de voturi, asta este numărătoarea noastră paralelă, îţi accepţi înfrângerea. (...) Nu pot să înţeleg. S-au agăţat, au căutat toate tertipurile. Un anumit post de televiziune a vrut să legitimeze cererea prezentând nişte imagini", a mai spus Orban.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇