Orban nu exclude ca Mihail Neamțu să ajungă ”vicele” lui Nicușor Dan, în urma semnării unui protocol cu PMP

Orban nu exclude ca Mihail Neamțu să ajungă ”vicele” lui Nicușor Dan, în urma semnării unui protocol cu PMP

Ludovic Orban a anunţat că PNL va valida în Biroul Executiv de luni, care va avea loc de la ora 10:00, protocolul de colaborare la nivelul administraţiilor locale cu PMP. Întrebat despre posibilitatea ca Mihail Neamţu să fie viceprimar, liderul liberalilor a precizat că nu este exclusă această variantă.

„Mâine aprobăm în forurile de conducere un protocol de colaborare cu PMP în consiliile judeţene şi locale, inclusiv la Bucureşti. PMP e aliat cu noi la guvernare şi chiar dacă a existat o candidatură separată, care trebuie să recunoaştem ne-a dat ceva emoţii.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

M-a surprins candidatura. La experienţa pe care o are fostul preşedinte ar fi trebuit să ştie că voturile pe care le va obţine vin de la electoratul de dreapta. Iar candidatura (lui Băsescu - n.red.) a redus din voturile pentru Nicuşor Dan. Chiar dacă am pierdut din voturile unor votanţi de dreapta, Nicuşor Dan a reuşit să câştige”, a declarat Ludovic Orban, duminică seara la România Tv.

Chestionat dacă unul dintre viceprimari va fi şi Mihail Neamţu, preşedintele PNL a răspuns: „Nu excludem această variantă”.

„Mă întorc în istorie un pic, deşi am spus că nu o s-o fac. Aia cu legenda că s-ar fi negociat să fie Neamţu candidat la Sectorul 3 şi că nu am acceptat noi, este o legendă, o poveste. Nici acum nu s-a discutat ca Mihail Neamţu să fie viceprimar general. Sigur o să discutăm lucrurile pentru ca lucrurile să fie cât mai bine în următorii patru ani”, a completat Orban.

Eugen Tomac a anunţat că a propus premierului Ludovic Orban un acord de colaborare în administraţiile locale acolo unde pot fi formate majorităţi de dreapta. El a adăugat că PMP va merge pe cont propriu la alegerile parlamentare.

Liderul PMP a mai declarat, întrebat duminică dacă a negociat cu PNL ca Mihai Neamţu să fie viceprimar al Capitalei, că nu poate confirma sau infirma informaţiile, pentru că nu a fost semnat protocolul de colaborare la nivelul administraţiilor locale cu partidul condus de Ludovic Orban.

Tomac a adăugat că „vom negocia foarte multe funcţii în toată ţara, inclusiv în Bucureşti”.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!