Nicuşor Dan: Trebuie să menţinem corabia la suprafaţă. Datoria curentă a Primăriei Capitalei este undeva la 4 miliarde

Nicuşor Dan: Trebuie să menţinem corabia la suprafaţă. Datoria curentă a Primăriei Capitalei este undeva la 4 miliarde

Primarul ales Nicuşor Dan a declarat duminică seara că prioritare la Primăria Capitalei sunt finanţele. El a precizat că datoria PMB era în anul 2016 undeva la 3 miliarde de lei, iar acum, din ce ştie el, datoria curentă este în jur de 4 miliarde lei, deşi primăria nu a fost transparentă în perioada Gabrielei Firea şi nu a prezentat toate cifrele.

Trebuie să începem cu finanţele. Exact ca într-o familie, trebuie să ştii pe ce te bazezi. Din păcate, la sfârşitul lui 2018 datoriile curente ale PMB erau de 3 miliarde de lei. Se pare că, primăria nu e transparenţă şi nu ştim nu ştim exact cifrele, datoria curentă e undeva la 4 miliarde de lei.

Primul lucru este să vedem care e eşalonarea plăţilor, astfel încât să menţinem corabia la suprafaţă şi pe urmă să dăm drumul la investiţii şi să avem cât mai repede bani europeni pentru ele. Şi să îi completăm cu alte surse, cu împrumuturi care să fie garantate şi va fi o colaborare între Primărie şi Guvern, cum spunea domnul premier”, a declarat Nicuşor Dan, duminică seara la România TV. 

Totodată, premierul a precizat că trebuie reorganizată Primăria Capitalei, atunci când va fi formată echipa de conducere, pentru că în momentul de faţă Gabriela Firea a lăsat „o bulibăşeală” acolo.

„Formarea echipei întotdeauna şi în formarea echipei cuprind şi reorganizări, pentru că acum e o bulibăşeală. Ai 2-3 companii care se ocupă de spaţii verzi-parcuri, dar ai şi companie care se ocupă de asta. În formarea echipei e vorba şi de realizarea structurii administrative a Bucureştiului, pentru că ceea ce este azi e o bulibăşeală. E ceva acolo, o bulibăşeală generalizată, se calcă pe bătături.

Graba este să vedem ce se mai poate obţine pe fonduri europene şi de aceea mergem, eu şi Nicuşor Dan, mâine la Ministerul Fondurilor Europene ca să vedem dacă Bucureştiul mai poate obţine fonduri europene pe care trebuia să îi acceseze din 2015 încoace, nu pe final de exerciţiu bugetar.

Trebuie o abordare cu viziune strategică şi făcută o etapizare, dar ce trebuie făcut exact este să vedem pe ce resurse financiare ne putem bizui”, a completat Ludovic Orban, la România TV.

https://www.facebook.com/spotmedia.ro/posts/166036791801569