Clotilde Armand anunță că BEM a respins contestaţiile, aşa că e oficial primarul Sectorului 1. Nici în Sectorul 5 nu se renumără voturile

Clotilde Armand anunță că BEM a respins contestaţiile, aşa că e oficial primarul Sectorului 1. Nici în Sectorul 5 nu se renumără voturile

Clotilde Armand a transmis că Biroul Electoral Municipal a respins contestaţiile PSD, iar la Sectorul 1 nu vor fi anulate alegerile şi nici nu vor fi renumărate voturile.

„Biroul Municipiului Bucureşti a respins în urmă cu câteva minute (11 la 4 voturi) contestaţiile PSD împotriva mea. Astfel, în Sectorul 1 nu se mai anulează alegerile şi nu se mai renumără voturile.

Telenovela pesedistă a contestaţiilor s-a terminat. Manipularea abjectă s-a terminat. Ştiu că le este greu să creadă asta, dar de astăzi sunt oficial primarul Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand, duminică, pe Facebook. 

ADVERTISING

Scandalul voturilor din Sectorul 1: Tudorache a ieșit de la Secția Specială și susține că de luni, cei care au informaţii vor fi chemaţi la audieri

Nici în Sectorul 5 nu se renumără voturile

Biroul electoral de circumscripţie al Minicipiului Bucureşti a decis că nu se mai renumără voturile la Sectorul 1 şi Sectorul 5, a anunțat inițial News.ro, citând surse, informația fiind transmisă apoi oficial de Agerpres.

Biroul Electoral Central a transmis, sâmbătă, pentru soluţionare cererile BEM, iar acesta avea termen până duminică să decidă.

ADVERTISING

BEM a hotărât să admită contestaţia împotriva deciziei biroului electoral al sectorului 5 de renumărare a voturilor în Sectorul 5 cu 11  voturi „pentru” şi patru „împotrivă”.

"Ca urmare a analizei contestaţiilor prin prisma motivelor invocate, a actelor depuse şi în lumina dispoziţiilor legale aplicabile, Biroul electoral al Circumscripţiei Municipiului Bucureşti constată că acestea sunt întemeiate", se menţionează în hotărârea BEM, citată de Agerpres.

BEM "admite contestaţiile şi schimbă în tot hotărârea contestată, în sensul că respinge sesizările formulate ca inadmisibile", se precizează în document.

ADVERTISING

Astfel, şi Cristian Popescu Piedone este primarul Sectorului 5, în urma rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie. 

Privind renumărarea voturilor la Sectorul 1, reprezentanţii ALDE, USR, PNL şi PSD au votat pentru renumărare, însă au fost 11 voturi împotriva renumărării, au adăugat sursele citate de News.ro.

Vezi aici toate informațiile despre scandalul ce a urmat după alegeri la Sectorul 1

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇