CCR anunță o primă dată în cazul sesizării Ancăi Dragu privind remanierea miniştrilor

CCR anunță o primă dată în cazul sesizării Ancăi Dragu privind remanierea miniştrilor

Curtea Constituţională a României a dispus joi ca, până la data de 29 septembrie, părţile să îşi exprime punctul de vedere în legătură cu sesizarea preşedintelui Senatului, Anca Dragu, de soluţionare a unui conflict juridic dintre Guvern şi prim-ministrul Florin Cîţu, pe de o parte, şi Parlament, pe de altă parte, în legătură cu remanierea miniştrilor.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a sesizat Curtea Constituţională asupra unui conflict juridic de natură constituţională dintre Guvernul României şi prim-ministrul României, pe de o parte, şi Parlamentul României, pe de altă parte.

ADVERTISING

"Solicit instanţei de contencios constituţional să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi primul ministru, pe de o parte, şi Parlamentul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale referitoare la obligativitatea obţinerii acordului Parlamentului în cazul remanierii guvernamentale, efectuate după schimbarea compoziţiei politice a Guvernului.

De asemenea, cer obligarea primului ministru la a formula propuneri de miniştri şi a le înainta Parlamentului în vederea pronunţării asupra noii compoziţii politice a Guvernului", a arătat Dragu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului. 

ADVERTISING

În replică, Forin Cîțu a râs de această acțiune și, deși miniștrii USR PLUS și-au dat demisia și au depus o moțiune de cenzură alături de cei de la AUR împotriva Executivului, a spus că Anca Dragu vrea să scoată formațiunea de la guvernare.

Amintim că și Guvernul a depus o sesizare la CCR, semnată de Florin Cîțu, în care acuză președinții celor două camere, în special pe liderul PNL Ludovic Orban, că au încălcat Constituția și regulamentul în ce privește procedura în cazul moțiunii de cenzură.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇