Bursa zvonurilor pentru postul de ambasador în SUA, după rechemarea lui Maior. Un nume din capul listei respinge poziția (Surse Spot)

Bursa zvonurilor pentru postul de ambasador în SUA, după rechemarea lui Maior. Un nume din capul listei respinge poziția (Surse Spot)

Rechemarea în țară a lui George Maior, după 6 ani petrecuți la Washington, a dat naștere unui val de zvonuri despre cine ar putea fi numit de Klaus Iohannis ambasador al României în SUA.

Ca și în ultimul an jumătate, când schimbarea lui Maior a tot fost vehiculată, cap de listă este dat de către cele mai multe dintre publicații actualul ministru de Externe, Bogdan Aurescu.

De altfel, la finalul anului trecut, când s-a format noul guvern de coaliție, chiar s-a speculat că Aurescu nu va mai rămâne la MAE, pentru a putea pleca la Washington.

ADVERTISING

Însă, odată ce a acceptat să continue, vrea să ducă mandatul până la capăt. Surse Spot din minister ne-au declarat că acesta va rămâne în funcția din prezent.

”Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu nu are nicio intenție sau interes să plece ambasador la Washington sau în altă parte. Intenția sa este să își ducă la capăt un mandat deplin de patru ani de ministru al Afacerilor Externe”, ne-a declarat sursele citate.

ADVERTISING

Rămâne de văzut ce alte opțiuni va avea președintele Iohannis. Unele zvonuri citate de G4Media vorbesc de o mișcare ca în 2015. Mai exact, Eduard Hellvig ar urma să fie schimbat de la conducerea SRI, așa cum a fost și Maior acum 6 ani, și trimis ambasador în SUA.

Pe bursa zvonurilor joacă și fostul ministru PSD al Justiției Ana Birchall. Ea a fost exclusă de social-democrați în noiembrie 2019, după ce a luat mai multe decizii fără a ține cont de poziția partidului și a făcut public declarații împotriva liderilor PSD.

ADVERTISING

De altfel, se poate spune că Birchall a fost singurul ministru PSD care a avut o relație instituțională cu Palatul Cotroceni din timpul celor 3 ani de guvernare social-democrată.

Tocmai de aceea, la discuția informală cu jurnaliștii de la finalul lui 2019, Iohannis a fost întrebat dacă o are în vedere pe Birchall pentru postul de ambasador în SUA. La acel moment, șeful statului a evitat un răspuns.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇