Buget record pentru pensiile speciale în 2024. Suma alocată crește cu 18%

Buget record pentru pensiile speciale în 2024. Suma alocată crește cu 18%

USR trage un semnal de alarmă referitor la alocarea bugetară destinată pensiilor speciale în 2024.

Deputatul Cristian Seidler acuză Guvernul că, în loc să taie pensiile speciale, majorează cheltuielile cu aceste privilegii cu 18% anul viitor, un procent peste valoarea inflaţiei.

Asta deși pe celelalte capitole bugetare cuvântul de ordine este “austeritate” şi același guvern pregătește noi taxe pentru întreprinzători.

ADVERTISING

"Cheltuielile cu pensiile speciale vor crește, conform proiectului bugetului de stat pentru anul 2024, cu 2,4 miliarde de lei. Astfel, dacă în 2023 ne-au costat privilegiile specialilor 13,3 miliarde de lei, în 2024 ele ne vor costa 15,7 miliarde de lei, un buget record", transmite USR într-un comunicat remis joi SpotMedia.ro.

Cristian Seidler subliniază că "asta înseamnă că pensiile speciale vor fi mai mari și vom avea mai mulți pensionari speciali. Cifrele dovedesc încă o dată că USR a avut dreptate atunci când a spus că legea recent adoptată în Parlament de majoritatea PSD-PNL este una de salvare a pensiilor speciale”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Când legea respectivă era dezbătută, USR a arătat că nu este desființată nicio pensie specială și că vom avea și peste 40 de ani categorii de angajați care se vor pensiona mai repede și li se va calcula pensia preferențial.

Magistrații se vor pensiona la 60 de ani începând din... 2062!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇