Eugen Rădulescu (BNR) critică dur sistemul de pensii speciale: Este o problemă înspăimântătoare

Eugen Rădulescu (BNR) critică dur sistemul de pensii speciale: Este o problemă înspăimântătoare

Consilierul guvernatorului BNR, Eugen Rădulescu, critică dur sistemul de pensii speciale, afirmând că România este singura țară din rândul celor civilizate care permite ca unele persoane să iasă la pensie la vârsta de 45 de ani.

”Eu nu mă pot abține să spun că avem problema colosală a pensiilor speciale, care este o problemă înspăimântătoare. Nu mai există pe fața pământului, în nicio țară civilizată, oamenii să iasă la pensie cu mai mult decât salariul la 45 de ani. Nu se poate așa ceva, la noi se poate”, a declarat Eugen Rădulescu, la Digi24.

ADVERTISING

Mai mult, consilierul guvernatorului BNR e critic pentru că această problemă se va rezolva abia peste 40 de ani.

Eugen Rădulescu atrage atenția că în momentul de față există 200.000 de oameni care ies la pensie între 45-50 de ani. Iar peste 10 ani vom avea 300.000.

”Și am înțeles că s-a rezolvat problema, peste 40 de ani. Avem în sfârșit un program de țară. Rezolvăm pensiile speciale peste 40 de ani. Acum avem 200.000 de oameni care ies la pensie între 45-50 de ani, 200.000! În 10 ani vom avea 300.000. Cât o să putem supraviețui cu așa ceva? Nu se poate”, a subliniat Eugen Rădelescu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În luna octombrie, Senatul a adoptat modificările la legea pensiilor speciale, pentru punerea în acord cu decizia CCR. Ce s-a schimbat? Magistrații se vor pensiona la 60 de ani abia din 2062!

Ulterior, și plenul Camerei Deputaţilor a votat, decizional, modificările aduse proiectului de lege privind pensiile speciale, care între timp au fost şi promulgate de preşedintele Klaus Iohannis.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇