Boris Johnson compară reintroducerea carantinei cu măsurile de descurajare nucleară

Boris Johnson compară reintroducerea carantinei cu măsurile de descurajare nucleară

Reintroducerea carantinei în Marea Britanie, pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19, este o măsură extraordinară, similară celor de descurajare nucleară, și nu e o opțiune imediată.

O spune chiar premierul britanic, Boris Johnson, într-un interviu publicat duminică în Daily Telegraph.

Boris Johnson estimează că vom putea vorbi despre o revenire la normalitate în preajma Crăciunului, dar temerile pentru al doilea val sunt și ele puternice.

Totuși, felul în care Guvernul de la Londra acționeză contra pandemiei s-a ameliorat considerabil față de primele momente, spune premierul.

ADVERTISING

Marea Britanie este una din ţările cele mai lovite de pandemie, cu peste 45.000 de morţi, cel mai important număr de decese din Europa.

Economia a fost afectată în mod special şi prim-ministrul, care a început să ridice treptat măsurile de izolare, speră să evite situaţia de a lua din nou o asemenea decizie la nivel naţional.

"Nu pot abandona acest instrument aşa cum nu pot abandona descurajarea nucleară", a declarat el pentru Daily Telegraph într-un interviu care marchează un an de la instalarea sa în Downing Street.

"Însă ca şi în cazul descurajării nucleare, cu siguranţă nu vreau să îl folosesc. Şi cred că nu ne vom afla din nou într-o astfel de situaţie", a afirmat el.

ADVERTISING


Sălile de spectacole, cazinourile, patinoarele, centrele de înfrumuseţare şi sălile de bowling se vor redeschide la 1 august în Marea Britanie.

Începând din septembrie se vor redeschide şcolile, liceele şi after-school-urile. De la toamnă se vor putea organiza căsătorii cu participarea a maxim 30 de persoane, precum şi conferinţe şi evenimente pe stadioane.

În plus, prim-ministrul i-a încurajat pe britanici să revină la lucru începând cu 1 august, idee ce vine în contradicţie cu o declaraţie dată joi de consilierul său ştiinţific Patrick Vallance, care a estimat că telemunca este în continuare ''cea mai bună soluţie'' şi că nu există niciun motiv pentru a schimba recomandările în acest sens.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇