Cîţu promite un nou șef la Poliția Română. Ce spune Bode despre lipsa concursurilor pentru funcții de conducere în MAI

Cîţu promite un nou șef la Poliția Română. Ce spune Bode despre lipsa concursurilor pentru funcții de conducere în MAI

Lucian Bode a comentat marți, în sfârșit, situația care îi nemulțumește pe angajații din ministerul pe care îl conduce: lipsa concursurilor pentru funcțiile de conducere din MAI.

Lucian Bode a evocat lipsa resursei umane.

”O problemă extrem de importantă cu care se confruntă MAI este cea legată de deficitul de resurse umane. Principala noastră preocupare în aceste luni de mandat a fost legată, pe de o parte, de creșterea de locuri în școlile de subofițeri și ofițeri, mă refer la Academia de Poliție, legate de acele concursuri pe care le-am organizat de trecere în corpul ofițerilor a agenților, peste 2.000 de agenți au devenit ofițeri, la concurs înscriindu-se peste 18.000 de candidați.

ADVERTISING

De asemenea, în perioada următoare avem în vedere organizarea de concursuri pentru recrutarea din sursă externă de polițiști, jandarmi, pompieri, pentru că nu cred că la serviciul contabilitate este absolut obligatoriu să fii absolvent al Academiei de Poliție.

Peste toate acestea, pentru a rezolva problema resursei umane în MAI e nevoie de stabilitate pe funcțiile de conducere. Astăzi, din păcate, aveți dreptate, foarte multe funcții de conducere, de la bază până la vârf, sunt interimari, împuterniciți, desemnați la conducere, cu preluare de atribuții”, a declarat șeful de la Interne.

Cîțu va numi un nou șef la Poliție

El a menționat că a făcut o analiză și a descoperit sute de împuterniciri. Totodată, a promis că premierul Florin Cîțu va numi, în curând, un nou șef la Poliția Română.

ADVERTISING

”Am avut curiozitatea să fac o analiză pe primele 4 luni, la nivelul Jandarmeriei, Poliției și Poliției de Frontieră. Peste 250 de împuterniciri au fost operate în primele 4 luni, la nivel de bază. Nu vorbesc de vârf, unde sunt câteva zeci. Ce vă asigur eu: în viitorul foarte apropiat, domnul prim-ministru va numi un șef al Poliției Române”, a dat asigurări ministrul de Interne.

El a dat declarațiile alături de Florin Cîțu, care a intervenit imediat aici și a spus: ”Asta vă asigur și eu”.

Apoi, Bode a continuat:

”Pentru că inspectorul general al Poliției Române are rang de secretar de stat și este în atributul prim-ministrului. După care, împreună cu Academia de Poliție, structurile asociative, sindicatele, cu toții ne vom așexa la masă și vom demara un proiect de reformă în MAI, reformă care trebuie obligatoriu să conțină și organizarea de concursuri pe posturi de la bază până la vârf și la toate nivelurile”.

ADVERTISING

În prezent, Poliția Română este condusă de Eduard Mirițescu.

Context

Polițiștii au ieșit în stradă, luni, pentru a protesta față de refuzul organizării de concursuri la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Amintim că SpotMedia.ro a stat de vorbă cu Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

După ce ne-a explicat cum ”Zeci de polițiști sunt plantați prin intersecții ca să fluidizeze traficul în București, special pentru demnitari”, el ne-a vorbit în partea a doua a interviului acordat SpotMedia.ro despre cum ”se merge pe burtă” ocolindu-se legea în privința ocupării funcțiilor de conducere din Poliție, despre intrările în sistem pe ușa din dos sau felul în care au fost organizate până acum concursurile, dar și despre soluțiile care ar permite ”scoaterea la lumină a adevăraților profesioniști” și aducerea lor în fruntea polițiștilor.

Citește integral cele două părți ale interviului:

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇