Bode intră azi în JAI, când se dă votul pe Schengen: Orice compromis pentru România îl vom accepta

Bode intră azi în JAI, când se dă votul pe Schengen: Orice compromis pentru România îl vom accepta

Orice compromis pentru România îl vom accepta, a declarat, joi, ministrul de Interne Lucian Bode, înaintea Consiliul JAI, la care va participa ca reprezentant al ţării noastre şi unde se va discuta aderarea României la spațiul Schengen.

”Este un eveniment important, pe care îl așteptăm de 15 ani, de la momentul aderării și de 11 ani, de când îndeplinim absolut toate condițiile. România se comportă ca un stat Schengen de 11 ani. Din păcate, în acești ani, România nu a beneficiat și de drepturile de stat Schengen, iar pierderile sunt incomensurabile. Orice compromis în interesul României îl vom accepta”, a declarat Bode.

ADVERTISING

Ministrul de Interne a subliniat că am pornit pe acest drum împreună cu Bulgaria, ne dorim să intrăm împreună, dar interesul nostru este mai presus de orice.

”Am pornit pe acest drum împreună cu Bulgaria, suntem într-un parteneriat cu Bulgaria, ne dorim să intrăm împreună, dar interesul nostru este mai presus de orice: România trebuie să intre începând cu 2023.

Sunt încrezător într-un rezultat pozitiv pentru România - un vot pentru aderare azi şi ridicarea controalelor de la frontieră de la 1 ianuarie 2023. România va solicita un singur lucru - respect. Azi, mandatul meu este unul foarte clar: voi solicita dezbatere şi vot pentru aderarea României la Schengen”, a mai spus Bode.

ADVERTISING

Aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Schengen este inclusă ca prim punct pe agenda oficială a Consiliului JAI, Afaceri Interne, care va avea loc azi.

Citeşte şi analiza Ioanei Ene Dogioiu Capcana premierului inept al Austriei și România de după blocuri


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇