Dosarul Schengen intră oficial la vot. Ciucă a avut o discuție nocturnă cu Nehammer (Surse Spot)

Dosarul Schengen intră oficial la vot. Ciucă a avut o discuție nocturnă cu Nehammer (Surse Spot)

Premierul Nicolae Ciucă a avut, miercuri seară, o ultimă discuție cu cancelarul austriac Karl Nehammer, înainte de ședința Consiliului JAI de joi.

Ciucă i-a repetat lui Nehammer toate argumentele care au fost transmise și în zilele trecute și l-a informat și personal pe cancelar despre menținerea poziției României de a cere un vot în JAI, potrivit surselor Spot.

Totodată, ar fi amintit că toate celelalte state membre susțin în acest moment, pe bună dreptate, România.

Aproape de miezul nopții a fost publicată și ordinea de zi oficială a Consiliului JAI de joi. Potrivit agendei, „miniștrii vor discuta despre includerea Bulgariei, Croației și României în Schengen și vor adopta o decizie pe acest subiect”.

ADVERTISING

Totodată, „miniștrii vor face și o evaluare a spațiului Schengen și se vor concentra în principal pe a combate traficul cu migranți și interoperabilitatea sistemelor IT”.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a anunțat anterior, într-o conferinţă de presă cu liderul PPE Manfred Weber, că ministrul de Interne al ţării sale are „un nou calendar pentru primăvara următoare” în ceea ce priveşte aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇