Bode, despre ancheta de la Sibiu în care sunt vizaţi 25 de poliţişti: Ne facem curăţenie în propria ogradă

Bode, despre ancheta de la Sibiu în care sunt vizaţi 25 de poliţişti: Ne facem curăţenie în propria ogradă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri seara, că este vorba despre ”curăţenie în propria ogradă” în cazul de la Sibiu, unde 25 de poliţişti sunt anchetaţi pentru corupţie.

”Noi, MAI, ne facem curăţenie în propria ogradă. Am spus de la început că sistemul imunitar al MAI trebuie să fie unul funcţional şi ceea ce vedem astăzi, rezultatul acţiunii Parchetului împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie, structură a MAI, că s-a realizat la Sibiu, cu cele 17 mandate de percheziţie, 33 de mandate de aducere, pentru cei 25 de poliţişti de la Poliţia Rutieră, nu este altceva decât intenţia noastră de a curăţa pădurea de uscături”, a afirmat Bode la Antena3.

Ministrul a adăugat că nu este tolerată nicio abatere de la regulamentul Poliţiei Române.

ADVERTISING

”Suntem 129.000 de angajaţi în toate structurile MAI, sunt aproximativ 49.000 de poliţişti, evident că sunt şi astfel de situaţii şi aşa cum am procedat la Secţia 16, spre exemplu, unde tot la solicitarea noastră s-a demarat procedura (...), la fel cum s-a întâmplat la Suceava, la celebrul caz de corupţie de la Serviciul de permise, la fel şi aici, acest caz a fost documentat foarte mult timp şi sigur, rămânând la prezumţia de nevinovăţie, astăzi au fost aduşi în faţa instanţei, unii cu propunerea de reţinere, alţii cu cea de arestare.

ADVERTISING

Nu tolerăm nicio abatere de la regulamentul Poliţiei Române. Dacă noi nu suntem un exemplu în societate şi vrem în permanenţă, aşa cum e normal, să transmitem siguranţă şi încredere, va fi greu să demonstrăm acest lucru când avem astfel de elemente”, a precizat Lucian Bode.

Potrivit acestuia, prin astfel de acţiuni ”Poliţia Română va avea în final de câştigat”.

Miercuri au avut loc 17 percheziţii domiciliare pentru probarea unor infracţiuni de corupţie într-o cauză penală în care sunt suspectaţi 25 de agenţi de poliţie din cadrul IPJ Sibiu.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇