25 de poliţişti de la Sibiu sunt urmăriți penal pentru că ar fi luat spagă pentru echipa de fotbal a Poliţiei

25 de agenţi de poliţie din IPJ Sibiu sunt urmăriți penal, fiind acuzați că ar fi primit mită, mascată sub forma unor sponsorizări, pentru echipa de fotbal a Poliţiei.

Procurorii vorbesc despre 115 acte de luare de mită şi peste 100 de persoane care ar fi oferit.

În același dosar sunt urmăriți penal și 8 şoferi, pentru dare de mită, arată News.ro.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalului Sibiu, existau indicii cu privire la faptul că mai mulţi agenţi de poliţie rutieră şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu şi nu ar fi constatat săvârşirea unor fapte contravenţionale la regimul rutier.

ADVERTISING

În schimbul acestei „iertări de sancţiune”, contravenienţii ar fi sponsorizat echipa de fotbal a IPJ Sibiu, întocmindu-se contracte de sponsorizare cu diferite sume de bani acestei echipe din care făceau parte şi aceşti lucrători de poliţie.

”Cu privire la persoanele cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită din rândul conducătorilor auto contravenienţi, precizăm că au fost efectuate verificări pentru identificarea proprietarilor autoturismelor oprite în trafic, ai căror conducători auto au săvârşit diverse abateri la regimul circulaţiei rutiere, urmând a se stabili persoanele care s-au aflat efectiv la volan la data respectivă şi au săvârşit infracţiunea de dare de mită (107 persoane suspecte de dare de mită)”, au mai precizat procurorii.

ADVERTISING

În acest caz, miercuri dimineață, au fost efectuate 17 percheziţii domiciliare şi au fost emise 33 de mandate de aducere.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇