Benjamin Netanyahu spune că Donald Trump a fost cel mai bun prieten pe care l-a avut vreodată Israelul la Casa Albă. Ce îi transmite lui Joe Biden

Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a felicitat duminică dimineaţa pe Joe Biden pentru victoria sa electorală, calificându-l pe liderul democrat drept un „mare prieten al Israelului”, şi i-a mulţumit lui Donald Trump pentru a fi dus relaţiile între Israel şi SUA pe „culmi de neegalat”, transmite AFP.

„Felicitări pentru Joe Biden şi Kamala Harris. Joe, ne cunoaştem de mai bine de 40 de ani, relaţia noastră este călduroasă, şi ştiu că tu eşti un mare prieten al Israelului. Sper să pot, cu voi doi, să aprofundez şi mai mult alianţa specială care leagă Statele Unite de Israel”, a scris Netanyahu – care l-a calificat în trecut pe Donald Trump drept „cel mai bun prieten pe care l-a avut vreodată Israelul la Casa Albă” – pe contul său oficial de Twitter.

ADVERTISING

"Îi mulțumesc lui Donald Trump pentru prietenia pe care a arătat-o faţă de Israel şi faţă de mine personal, pentru recunoaşterea Ierusalimului şi pentru Înălţimile Golan, pentru poziţia dumneavoastră faţă de Iran, pentru acele acorduri de pace istorice şi pentru că aţi dus alianţa americano-israeliană pe culmi de neegalat", a subliniat Netanyahu într-un al doilea mesaj.

Şi şeful opoziţiei israeliene, centristul Yair Lapid, care îşi exprimase recent îngrijorarea cu privire la apariţia unor "voci radicale" şi "anti-Israel" în rândul democraţilor americani, l-a felicitat încă de sâmbătă pe Joe Biden şi pe vicepreşedintele ales Kamala Harris, făcând apel la consolidarea relaţiilor cu Israelul pe baza valorilor şi intereselor dragi celor două ţări. 

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇