Joe Biden a fost asaltat cu felicitări din partea liderilor lumii, dar Rusia îl tratează cu răceală

Joe Biden a fost asaltat cu felicitări din partea liderilor lumii, dar Rusia îl tratează cu răceală

În vreme ce aliații americanilor s-au grăbit să-l felicite pe Joe Biden pentru victoria în alegerile prezidențiale din SUA, din partea Rusiei nu a venit nicio reacție deocamdată.

Însă faptul că oficialii de la Kremlin îl tratează pe noul șef de la Casa Albă cu răceală nu ar trebui să surprindă pe nimeni, având în vedere faptul că Biden a avut până acum o retorică anti-Putin. Iar toate indiciile ne arată că își va păstra această atitudine și nu va încerca o apropiere de Rusia, spre deosebire de Donald Trump.

ADVERTISING

Potrivit ediției în engleză a postului Radio Europa Liberă, este de așteptat ca Biden să critice dur autoritățile ruse în probleme ce vizează încălcarea drepturilor omului și pe teme de politică externă.

Reamintim că președintele ales al SUA l-a taxat pe Vladimir Putin în repetate rânduri, acuzându-l de „acțiuni maligne”, inclusiv în ceea ce privește invaziile asupra teritoriilor vecine și interferențele în politicile interne ale altor țări. Ba mai mult, Biden a catalogat recent Rusia drept „un opozant”.

ADVERTISING

În plus, el a mărturisit, într-un interviu acordat în iulie 2014 pentru New Yorker, că i-a spus în față lui Putin că este un om fără suflet.

Mai există un motiv pentru care Rusiei nu îi convine alegerea lui Biden în fruntea celei mai puternice națiuni din lume. Democratul a transmis că se va axa, în mandatul său, pe întărirea relațiilor trans-atlantice, care au fost măcinate de Trump. Asta în timp ce Putin vede în NATO o amenințare.

Râmăne de văzut când și dacă Joe Biden va primi felicitări din partea omologului său rus. Până atunci, citiți reacțiile liderilor la victoria democratului american, inclusiv mesajul lui Klaus Iohannis.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇