Premierul Sloveniei pune sub semnul întrebării anunţul victoriei lui Joe Biden, iar Fidesz-ul lui Orban își manifestă îngrijorarea

Premierul Sloveniei pune sub semnul întrebării anunţul victoriei lui Joe Biden, iar Fidesz-ul lui Orban își manifestă îngrijorarea

Premierul Sloveniei, populistul Janez Jansa, a pus sâmbătă sub semnul întrebării anunţul victoriei democratului Joe Biden la scrutinul prezidenţial din SUA, apreciind că i se pare interesant faptul că fostul vicepreşedinte democrat este felicitat înainte ca acuzaţiile de fraudă făcute de preşedintele american în exerciţiu, republicanul Donald Trump, să fi fost soluţionate, transmite EFE.

Joe Biden, felicitat de liderii lumii pentru victoria în alegeri

„S-au depus contestări pe întregul teritoriu al Statelor Unite acolo unde a fost un rezultat strâns. Tribunalele încă nu au început să decidă. Din acest motiv, msm (mainstream media – n.r.) şi nu un organism oficial au anunţat victoria”, a scris politicianul conservator pe contul său de Twitter.

Jansa, care l-a felicitat miercuri pe Trump pentru triumful la scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie, când încă mai erau multe voturi de numărat, s-a declarat sâmbătă surprins de faptul că Joe Biden primeşte „felicitări din toate părţile”.

„Supremaţia legii”, îşi încheie Jansa mesajul, căruia i-a adăugat emoticonul „happy face”.

Şeful guvernului sloven a retransmis în ultimele zile numeroasele mesaje pe Twitter care vorbeau de fraudă electorală, difuzate de Trump fără niciun fel de dovezi, scrie EFE, care mai notează că principalele medii de comunicare slovene, inclusiv agenţia şi televiziunea publice, au informat deja că Joe Biden este preşedintele ales al SUA.

ADVERTISING

Fidesz nu îl felicită pe Biden

Fidesz, partidul premierului ungar Viktor Orban, şi-a exprimat sâmbătă speranţa ca preşedintele ales al SUA, Joe Biden, să nu distrugă bunele relaţii existente între Budapesta şi Washington în timpul mandatului preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, transmite EFE.

"Sperăm ca administraţia lui Joe Biden să nu distrugă aceste realizări comune din raţiuni ideologice", a declarat şeful pentru comunicare al partidului Fidesz, Istvan Hollik, într-o notă succintă în care i-a mulţumit lui Trump pentru activitatea sa din ultimii patru ani şi în care nu l-a felicitat pe preşedintele ales Joe Biden.

Orban a fost singurul lider din Uniunea Europeană care l-a susţinut pe Trump în timpul campaniei electorale din 2016, aminteşte EFE.

ADVERTISING

Citește cele mai importante informații despre rezultatul alegerilor din SUA și principalele reacții de după anunțarea victoriei lui Biden


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇