Şedinţă de coaliţie pentru desființarea Secției Speciale. Barna: Toată lumea e de acord, dar nu facem niciun pas înainte

Şedinţă de coaliţie pentru desființarea Secției Speciale. Barna: Toată lumea e de acord, dar nu facem niciun pas înainte

Tensiunile în coaliția de guvernare pe tema desființării Secției Speciale continuă.

Mai nou, vicepremierul Dan Barna spune că UDMR ar trebui să fie de acord cu desființarea SIIJ, pentru că și USR PLUS a salutat decizia ministrului Mediului, Tanczos Barna, de a semna scrisoarea prin care România se opune planului european pentru protejarea pădurilor.

Barna a declarat, luni seara, la Digi FM, că a mai propus și alte variante, iar azi va avea loc o nouă ședință în coaliție pentru a le discuta.

„Eu sunt un om elegant, îl susțin pe colegul meu de la Mediu (...). Dincolo de epitete de televizor, au avut loc discuții în această săptămână la Ministerul Justiției, împreună cu colegii din coaliție.

ADVERTISING

Mâine (marți - n.red.) vom avea o nouă ședință în care vom încerca să vedem dacă putem ajunge la un compromis prin care preocupările fiecăruia dintre parteneri să-și găsească materializarea și să încheiem acest subiect pe marginea căruia, în mod foarte bizar, toată lumea e de acord, dar nu facem niciun pas înainte - mă refer la desființarea SIIJ.

Am mai propus niște variante, vom vedea dacă vreuna dintre ele poate deveni realitate. Dacă nu, atunci o să continuăm discuțiile”, a precizat vicepremierul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

UDMR vrea ca dosarele de la Secția Specială să fie mutate la Parchetul General, în timp ce Ministerul Justiției cere ca dosarele să fie anchetate de DNA.

Citește mai multe despre saga desființării Secției Speciale:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇