AUR şi Pavel Popescu au găsit nod în papură la buletinele electronice: De ce a fost înlocuit SEX cu GEN? USR PLUS le răspunde

AUR şi Pavel Popescu au găsit nod în papură la buletinele electronice: De ce a fost înlocuit SEX cu GEN? USR PLUS le răspunde

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are câteva obiecţii legate de noile cărți electronice de identitate.

Cei de la AUR sunt curioși, între altele, de ce nu apare tricolorul pe noua carte de identitate, dar și de ce genul înlocuiește sexul:

„Întrebări legitime cu privire la noile buletine:

  • De ce nu apare tricolorul?
  • De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?
  • De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine?
  • Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?”, a transmis pe Facebook AUR.

Întrebări legitime cu privire la noile buletine:- De ce nu apare tricolorul?- De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?- De...

Publicată de Alianța pentru Unirea Românilor - AUR pe Marţi, 3 august 2021

O preocupare asemănătoare a avut și deputatul PNL Pavel Popescu. El a comentat pe Facebook:

ADVERTISING

„Eu cred si sper din suflet ca trecerea cuvantului “GEN” in loc de “SEX” pe specimenul de CI facut public e doar o grava eroare din partea autoritatilor. Eroare pe care desigur, o vor repara”.

Eu cred si sper din suflet ca trecerea cuvantului “GEN” in loc de “SEX” pe specimenul de CI facut public e doar o grava eroare din partea autoritatilor. Eroare pe care desigur, o vor repara.

Publicată de Pavel Popescu pe Marţi, 3 august 2021

USR PLUS răspunde

La aceste întrebări a răspuns europarlamentarul USR PLUS Nicu Ștefănuță, tot pe Facebook.

El a evocat avantajele noilor buletine electronice:

  1. „Există o armonizare a cărților de identitate europene, cu niște elemente comune, printr-un regulament care a intrat în vigoare pe 2 august 2021. Scopul? Să facă recunoașterea reciprocă mai ușoară - adică să le fie alor noștri mai ușor când circulă în Europa. Avantaj noi.
  2. Cele mai multe buletine europene nu au steag pe ele. Că al nostru include de fapt stema, AUR nu mai zice nimic. Avantaj noi.
  3. Nimeni nu mai are format mare, care nu intră în niciun fel de portofel. Modelul nou: mai mic, mai compact. Avantaj noi.
  4. Americanii nici nu au buletine, ci folosesc carnetul de conducere pe post de identitate - cu simboluri ale statului respectiv. Nu ar putea fi cazul la noi, desigur.
  5. Simioane, get some sex, că ne obosești cu toată ațâțarea asta continuă de gen.

1. Există o armonizare a cărților de identitate europene, cu niște elemente comune, printr-un regulament care a intrat...

Publicată de Nicu Ștefănuță pe Marţi, 3 august 2021

Află ce aduce în plus noul act de identitate electronic

ADVERTISING

Vezi și Toate programările pentru emiterea de cărți electronice de identitate s-au epuizat la Cluj, pentru următoarea lună

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇